שלום,
אני תושב חוץ וסביר להניח שקיבלתי לכתובת שלי בישראל (כתובת של הורי) מכתב תביעה בגין לשון הרע/הוצאת דיבה. אמרתי נכון לעכשיו לא להסכים לקבל שום מכתבים על שמי, במיוחד לא דואר שליחים ומכתבים רשומים (המכתב שוכב לו בדואר)
רציתי לדעת האם יש תוכף למכתב שכזה, מכיוון שאינני גר בארץ, ומרכז חיי אינם בישראל מעל שנתיים (נותקה תושבות יזומה בביטוח לאומי), אך אני עדיין מחזיק בדרכון ישראלי. האם תביעה מסוג זה יכולה להשפיע איכשהו על הורי? האם היא יכולה להשפיע עלי ולהגביל את היציאה שלי מהארץ בעתיד? האם אני נדרש לנקוט בפעולה כולשהי וכן לקבל את מכתב התביעה?
תודה רבה.
התביעה אשר נמסר לכתובת הוריך מהווה, קרוב לוודאי, מסירה כדין מהבחינה המשפטית, ולכן כבר החל מניין הימים לצורך הגנתך, ועליך למנות עו"ד שייצגך בעניין זה. אני מציע לך לא לקחת סיכונים לגבי עניין זה, ובפרט כאשר אתה מודע לכך שהוגשה כנגדך תביעה. אם לא תתגונן, תחוייב במלוא סך התביעה בתוספת הוצאות ושכר טרחת עו"ד והתביעה תתקבל כמות שהיא.
לגבי שאלתך ביחס להוריך, אם הם אינם נתבעים לא נראה לי שיש השפעה כלשהי עליהם, זולת היותם כשירים מבחינה משפטית לקבל את התביעה לידיהם בשמך, ככל הנראה.
אם תתקבל התביעה כאמור, התובע יפעל להטיל עליך הגבלות ולרבות עיקולים ועיכוב יציאה.
בכל שאלה נוספת אתה מוזמן לפנות. בברכה, עו"ד עודד פרץ.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
אני יודע שאם רוצים לתבוע תושב חוץ, נדרש לקבל אישור מיוחד מבית המשפט, שמביא את זה לעיתים רחוקות וקשה לקבל אישור שכזה. השאלה היא, איך בית המשפט יודע שאני תושב חוץ? הרי כל אחד יכול לתבוע, כל אדם, האם בית המשפט מוודא שאותו אחד גר בארץ או לא?
לגבי העיקולים, אין לי שום רכוש בארץ, כך שאני לא חושב שזה רלוונטי. לגבי עיכוב יציאה, איך יודעים מתי נכנסתי או עזבתי את הארץ? אני מניח שהמערכת מידע במסופים בנמלי התעופה אינה קשורה למערכת בית המשפט (לפחות זו שאינה פלילית/צבאית).
אני מניח שבכדי לעכב אותי מהארץ, הם נדרשים לפנות שוב לבית משפט ולקבל אישור שכזה, האם אני צודק?
תודה רבה.
עליך לפנות במידית לייצוג משפטי. איני יכול להשיב על שאלותיך האחרונות שכן המענה תלוי במספר גורמים רבים שאינם בתחום ידיעתי, ואני מציע לך לא להסתכן בקבלת פסק דין נגדך. בברכה, עו"ד עודד פרץ
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר