שלום רב,
ברצוני לספר על תקרית חוזרת בעבודה שלי(אני עובדת שם כמעט שנהתעוד לא שנה מלאה).
מנהלת שלי היא טיפוס מאוד אגרסיבי שמרשה לעצמו להשפיל אנשים מילולית,לצעוק ו כל הזמן להדגיש את המעמד שלה(כולם מסביב סטומים,חסרי ערך ולא מושכלים).
במצב שלי אני שמעתי לא פעם ולא פעמיים איך היא משפילה אנשים בפרצוף מול כולם,מלכלכת מאחורי הגב ואין בן אדם שלא אמרה לו ישירות או מאחורי גבו דברים פוגעים שקשורים לרמת השכל שלו או מראה חיצוני,מעמדו הסוציואקונומי או משפחתי.לי ישירות היא לא כל כך היעזה להגיד דברים בגסות(כי תפקידי מאוד חשוב לחברה ואם הייתי עוזבת אז היא הייתה נתקלת בבעיות),רק רמזים שקופים לגבי מראה חיצוני שלי(משקלו גובה,מידת מדי עבודה ומידת נעלי עבודה).עד לתקרית שקרתה ממש אתמול.
מול כולם ובתמיכה מלאה בפומבי היא התחילה להשפיל וללעוג לי עקב כיסא(באיכות ירודה שנרכש לאחרונה עבור צרכי עבודה)שישבתי עליו ומתחתיי נשבר גלגל אחד.היא אמרה שאפילו כיסאות לא מחזיקים את המקשל שלי ופנתה תוך כדי גם לאחד העמיתים(שיום לפני הסיעה אותי הביתה באוטו שלו)האם אוטו שלו בסדר אחרי שנסעתי איתו.אחרי זה אנשים מסביב התחברו וזרמו במצב והתחילו לזרוק שאולי מאכילים בעבודה יותר מדי טוב,לצחוק כולם ביחד.אחרי שהיא ראתה שיש לה תמיכה מלאה היא אמרה שהיא מפחדת להתקרב אליי,שדבר כזה היא עוד לא ראתה וכנראה שיש לי בעיה ממש רצינית בעניין....אני באותו רגע פשוט לקחתי את החפצים שלי וברחתי החוצה איפה שפרצתי בבכי....כבר לא יכולתי להחזיק מעמד יותר,בן אדם לא יכול לספוג כל כך הרבה עלבונות.יש גבול.לפני זה ניסיתי לאמץ טקטיקת התעלמות מוחלטת,תמיד זרמתי איתה ועם כל הרמזים(שאני יכולה לשבור ציוד בעבודה ועליי להיזהר)..אבל פה היא פשוט חצתה את כל הגבולות....אין לה מעצורים,מעמדה מאוד יציב ויש לה גב מאוד סמכותי במקום עבודה,לכן היא מרשה לעמצה להתנהג בצורה שכזאת.
ואני צריכה להילחם על קיומי.אני נשואה ואמא לשני ילדים,וגם עושה תאר בהנדסה.
מה עליי לעשות?פשוט לעזוב מקום עבודה כי אני לא מחזיקה יותר ולא יכולה לפסוג כל ההשפלות שלה?ומה עם בטחון עצמי שגם כך לא בשמיים(אני קצת מלאה ובחורה גבוהה 1.78 מ)?מה עושים?איך להציב לה גבולות?איך להפסיק זאת?
לפרט את לשון הרע המדויקת שנאמרה, ובפני מי. בברכה, עו"ד עודד פרץ.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר