שלום.
ביתי נסעה לטיול בחברה מסויימת. ביתי חלתה, והיתה רשלנות רפואית לפני ובמהלך המחלה שלא אפרט פה. עקב כך פניתי לתביעות קטנות. המשפט אמור להיות במרץ. אחד העתונים פרסם את תביעתי מתוך תיקי תביעות קטנות. עקב כך החברה פנתה לעו"ד ששלח לי מכתב על לשון הרע ואיום לתביעה בסך 200.000 שח. עלי להדגיש שהפרסום היה ללא הסכמתי. משום שלפני הגשת התביעה כתבתי לחברה שאדאג לכך שהורים אחרים לא יסבלו כמוני,הם כתבו לי בתגובה לא לאיים,ואז כתבתי להם שאיני מאיימת, אך שומרת על זכותי לפרסם את תוצאות המשפט.נהפוך הוא, כשהתקשרו אלי מהעיתון אמרתי שאני לא מעוניינת בפרסום הכתבה בשל האמור לעיל.עורך העיתון אמר לי שזכותו של העיתון לפרסם תביעות קטנות ללא הסכמת הצדדים.כתבתי מכתב לעורך העיתון, לחברה ולעורך הדין שלהם, ובו צויין שפרסום הכתבה היה מיוזמת העיתון בלבד וללא הסכמתי.ובכל זאת שלחו מכתב איום נוסף לתביעה על לשון הרע, כשבמקביל זומנתי לפגישה בנסיון להגיע איתי לפשרה בסכום התביעה קטנה. לא הגענו לפשרה.כתב ההגנה שלהם רק מחזק את כתב התביעה.
שאלתי- האם עלי להתייחס שנית או בכלל לאיום עו"ד שלהם על הגשת תביעת לשון הרע לפני שהם מגישים תביעה?
האם אני יכולה להתלונן על עצם האיום להגשת תביעת לשון הרע משוללת יסוד?
תודה.
מכיוון שסוגייה קשורה למספר תחומי משפט יש השלכות בכמה היבטים ודרך הטובה ביותר היא לקבל ייעוץ משפטי כולל. אוכל לסייע לך בעניין .בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין ירוחם אדלר 053-6249801
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר