שלום רב,
המנהל שלי רצה לפטר אותי, כי ידעתי על הרבה דברים לא חוקיים שהוא עושה (למשל, זיוף חתימות) והוא היה בטוח שאני הולך לדווח, למרות שלא התכוונתי לדווח. ולכן הפיץ לבכירי הארגון ולעמיתי לעבודה (ואפילו לעובדים שהייתי חבר מאוד טוב שלהם) שאני בן אדם אלים, שזה שקר מוחלט, וזאת במטרה לגרום לפיטוריי המידיים.
כאשר ראיתי את מכתב הפיטורין (הפיטורין נעשו מהיום להיום ביום שלא הייתי בעבודה - יום שאני לומד), התקשרתי אל המנהל ודיברתי אליו בכעס רב ואמרתי לו שאתבע אותו, כי הייתי מאוד מופתע ופגוע מהמייל עם מכתב הפיטורין. המנהל אמר לי שהוא הקליט את השיחה ושעכשיו יש לו ראיה נגדי שאני פועל באלימות (תוך כדי שהוא אמר את זה הוא גם צחק לעצמו). יש לציין, כי מעולם לא דיברתי בכעס אל המנהל לפני הפיטורין, והפעם היחידה שדיברתי אליו בכעס היתה באותה שיחת טלפון מייד לאחר שראיתי את מכתב הפיטורין.
מה שקרה הוא, שאותו המנהל התקשר אלי בשמחה ואמר לי "תבדוק את המייל שלך". פתחתי את המייל וראיתי מכתב פיטורין. והוא כנראה חיכה עם מכשיר הקלטה כי ידע שאני אתקשר להגיב. האם אי אפשר להבין שהייתי בסערת רגשות כי לא ציפיתי לזה? הרי הוא בעצם "טמן לי מלכודת".
כל מי שמכיר אותי יכול להעיד שאני מאוד רחוק מלהיות בן אדם אלים.
המנהל סיפר לכולם שאני "אלים" עוד לפני שיחת הטלפון שלאחרי הפיטורין, כלומר עוד לפני שאי פעם דיברתי אליו בכעס.
הוא כתב על כך שאני אלים במכתב שהפיץ לבכירי הארגון שמוסמכים על החלטת הפיטורין וראיתי את המכתב הזה אצל כמה מהם. בנוסף, חבר טוב לעבודה (שבתפקיד זהה לתפקיד שלי) סיפר לי שהוא לקח אותו ועוד חבר טוב שלי לשיחה וסיפר להם שלא היתה לו ברירה לפטר אותי באופן מיידי כי אני בן אדם אלים. אני בטוח שהוא אמר זאת לעובדים נוספים, אבל אני לא חושב שהם יהיו מוכנים להעיד נגד המעסיק.
בעקבות טענה זו של המעסיק, מקבלי ההחלטות בארגון אישרו לו לפטר אותי באופן מיידי. בנוסף, בכירי הארגון (שאלו אנשים שלא מכירים אותי אישית) לא מוכנים לשמוע מה שיש לי לומר ומתייחסים אלי בצורה נבזית. כל מה שיש להם לומר זה, שמעולם הם לא שמעו עובד שאומר למעסיק שלו "אני אתבע אותך" ואין ספק שזאת אלימות. כמו כן, אף עובד (גם אלו שהיו חברים שלי לעבודה) לא מוכן לדבר איתי, פרט לעובד אחד.
האם יש לי עילת תביעה בלשון הרע?
האם זה שדיברתי אליו בכעס לאחר שגיליתי שפיטר אותי זאת ראיה מספיק טובה בשבילו כדי שהוא יוכל להוכיח שטענתו לגבי אלימות היא נכונה או שבית משפט יבין שזאת היתה תגובה נורמלית נוכח הפיטורין המשפילים?
תודה מראש
ייתכן כי לנתבע קיימות הגנות. יש כאן גם עילה לפי דיני עבודה. בברכה, עו"ד עודד פרץ.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר