הותקפתי במכות ע"י חבר משפחה לשעבר,הוא הועמד לדין פלילי ע"י המדינה,ואח"כ אני תבעתי אותו תביעה אזרחית בתביעות קטנות,התנהל דיון, ובאולם היו בערך 10 אנשים זרים.לאחר שהעדתי והצגתי את טיעוניי,השופטת פנתה אליו ,ובתחילת עדותו הוא אמר לשופטת שאני מכה את אשתי מכות רצח,וזה נרשם בפרוטוקול[כמובן שאין לזה קשר לעניין בינינו]אני מיד ביקשתי מהשופטת שמה שהוא אמר ירשם בפרוטוקול שכן אני רוצה להגיש על כך תביעת דיבה.הכל אכן נרשם בפרוטוקול,שאלתי היא האם זו הוצאת דיבה והאם יש לי עילת תביעה?
דברים שנאמרים במהלך דיון אינם מקימים עילת תביעה. איני מסכים בהכרח עם ההלכה בעניין זה, אך זהו המצב המשפטי נכון לזמן זה. שים לב, הדברים הם לשון הרע במהותם, אך הם מוגנים מהבחינה הטכנית בשל כל שנעשו במסגרת הליך משפטי. הרציונל הוא לאפשר דיון חופשי בבית משפט כך שלא כל עד יהפוך לנתבע עתידי בלשון הרע. בברכה, עו"ד עודד פרץ.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
מוגנים מפני הליכי לשון הרע. איני מסכים עם זאת בהכרח, אך זהו הדין כרגע. בברכה, עו"ד עודד פרץ.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר