שלום, אני רוצה לדעת האם קיימת לי עילה לתביעה על סמך המקרה שקרה לי.
אני סטודנט במכללת נתניה וכרגע בתקופת מבחנים. ישנו במכללה אדם שהוא אחראי הבחינות שעובר בתחילת כל בחינה לבדוק את האנשים השומרים עלינו. בבחינה שהתקיימה לפני יומיים התקעקשתי לפני הבחינה לצאת לשירותים (מתוך צורך הכרחי אבל לא רפואי) לפחות פעם אחת בגלל שיש חוק במכללה שאוסר על יציאה לשירותים בבחינות בנות שעתיים ומטה. השומרת חיכו לאחראי שיגיע בכדי לשאול אות אם הדבר אפשרי. כשהאחראי הגיע כעבור 20 דקות הוא לא הסכים לזאת וכעבור כ 5 דקות חזר שוב לכיתה והתרעם על כך שהוא מצא חומר מודפס בשירותים וזו הסיבה שאין אישור לצאת ומול כיתה של כ 30 סטודנטים פנה אליי, לא בשמי (כי אולי אינו זוכר אותו), והאשים אותי בעקיפין על הדבר הזה. בנוסף הוא הלך לכיתה השנייה שלנו (הכיתה הייתה מפוצלת) וסיפר שם את אותו סיפור והוסיף שיש לו התנסות עם אותו סטודנט כבר מהעבר (אני).
הסיפור שהיה לי איתו בעבר היה גם במבחן בעקבות מריבה עם אחת הבוחנות וללא שום קשר להעתקה או רמאות בבחינות. מאז כל מבחן הבן אדם הזה לתחושותיי גם מעליל עליי שאני אדם בעייתי.
את הסיפור שהיה לי איתו בעבר כל הכיתה יודעת כי זה קרה בפני כל הכיתה ועם זה אין לי שום בעיה, אבל את הסיפור החדש שהבן אדם הזה מעליל עליי עלילות שווא, אפילו בלי לנקוב בשמי ישירות, למרות שאני הסטודנט היחיד שהיה לו איתו התקלות בעבר וכל הכיתה יודעת זו, וטוען בדרך לא דרך שאני שמתי את החומר בשירותים וגורם לאנשים לחשוב שאני רמאי ושקרן, דבר אשר פוגע בי מאוד.
אני חיב לציין ולא מתוך התנשאות שאני סטודנט חרוץ בעל ציונים גבוהים שעמל עליהם קשות ואך ורק בזכות עצמו ולא הייתי רוצה שייצא לי שם רע בין אם בתוך כיתתי, בצוות האקדמאי או במכללה.
אודה לכם על תשובה בעניין.
אינו דרוש לצורך שמירת האינטרס האקדמי למנוע העתקות. ייתכן כי קיימת עילת תביעה. בברכה, עו"ד עודד פרץ.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר