שלום רב,
רצינו לדעת האם מותר למרצה ללכלך על סטודנטים , להוציא דברים מהקשרם רק בגלל שיגעון גדלות? המרצה המדובר נעלב קשות שהגשנו לו , אני וסטודנט נוסף ,עבודה באיחור לא רב [שבועיים] (למרות שהסברנו לו כי הסיבה מוצדקת לכול הדעות- הוא לא האמין לנו ותבע אישור רפואי) וכן , אמא שלי עברה ניתוח , הוא לא התייחס לנתון הזה שציינתי במכתב, ואף רמז שהוא לא מאמין שזה אמתי וציין" מדוע לא הבאת אישור שאמא שלך חולה" ) ולכן בתחילה סרב לבדוק אותה ושיקר לגבי הנוכחות שלנו בקורס (ציין שלא נכחנו בקורס שלו או נוכחות מעטה בגלל שהוא לא זוכר ואין לא רישום), למרות שאנו היינו בין היחידים שנכחו במרבית שיעוריו .לאחר שהתחננו אליו פעם נוספת הוא שאל את ההנהלה וההנהלה אישרה שהוא יבדוק לנו את העבודה. כמו כן, היה קורס נוסף שלו שבו הייתה מטלת רשות ואני וחבר שלי הגשנו. לצערי אני לא נרשמתי לקורס בזמן וביקשתי ממנו אישור נוכחות כחלק מנהלי הרשמה באיחור של האוניברסיטה.
בתחילה המרצה יצר איתי קשר טלפוני ואמר שהוא מאשר לי את הנוכחות ושלח לי מכתב אישור באימייל. אח"כ משום מה הוא הפך את דעתו אמר שהוא לא זוכר מי אנחנו בכלל? (שקר!- בהקלטות של השיעור שלו ניתן לשמוע שהוא אכן זוכר מי אנחנו לפי נימת קולו ) ואמר שזה טעות ושהוא לא מאשר את הנוכחות שלי על סמך זה שהוא לא זוכר אותי?? וכי אין לא רישום ולכן הוא לא יכול לאשר זאת, האם הוא יכול להכחיש שהייתי אצלו בשיעור למרות שהייתי נוכח ברוב השיעורים שלו, על סמך זה שהוא לא זוכר אותי או שהוא לא עורך רישום מסודר? האם אני יכול להביא סטודנטים שיעידו על נוכחותי (האם מספיק 3 סטודנטים) וגם אם הוא אכן באמת לא זוכר [למרות שאני יודע שזה שקר פתולוגי] האם בשל כך אפסיד שנת לימודים? . באימייל תשובה סופי, המרצה עיוות את הכל ,חיפש פלטפורמה להכפיש את שמנו הטוב וגם כתב באימייל דברים שקריים ומזלזלים בנו. כמו כן ,הוא העביר את האימייל על דעת עצמו לכל הנהלת החוג וחבריה. וכן המליץ עלינו, ללא שום קשר לוועדת משמעת למרות שלא עשינו דבר הכל בגלל אגו טריפ.
יש לציין שהסטודנט השני הוא סטודנט דומיננטי ומביע את דעתו באופן חופשי גם אם היא לא מוצאת חן בעיני הסביבה, והייתה לא פעם אחת שהסטודנט השני אמר שהשיעור שלו מיותר אם כי לא ממש בשיעור אלא לסטו' אחרים וייתכן והמרצה שמע זאת. אני סטודנט רגיל וייתכן שהוא בלבל ביננו אך זה לא משנה כי הוא שיקר לגבי שנינו וכי גם הסטו' השני לא עשה שום דבר רע , זכותו להביע דעתו.
הוא רמז לא פעם בתכתובות שלנו מולו כי אנו משקרים ומזלזלים בו, (וכמובן שוב שלח את הכול להנהלת החוג וחבריה) למרות שזה לא נכון. ועל אף שלכל סטו' מותר לעשות את המינימום הנדרש ממנו כסטודנט, מבלי שיתחילו להוציא דיבה עליו והתנהלותו.
יתרה מזאת, הוא פנה להנהלת החוג וביקש לברר על התנהלותנו הלימודית הכללית ושיימסרו לו פרטים לגבי התיק האישי שלנו באוניברסיטה לצורך זה(האם מותר לו לבקש לברר על תיק אישי של סטודנט , דבר שלא נוגע לו?), ואח"כ כתב באימייל מכתב נוסף כי אנו תלמידים לא רציניים ולא חרוצים אלא להיפך ושוב שלח העתקים להנהלה וחבריה. יש לציין, שהמרצה עצמו העביר את השיעורים בצורה לא ממש מקצועית[הקריא מהמצגת סתם ככה ואף עשה שיעור אחד שאין לו קשר כלל לקורס, נראה כי הוא זה שמזלזל בסטודנטים והיחס בהתאם], וכן, יש לא מעט סטודנטים שממש "זרקו" עליו ועל השיעור שלו אבל הם כבר היו רשומים, אז הוא לא ממש יכל לעשות להם בעיות.
בנוסף, אנו נכחנו ברוב השיעורים שלו ועמדנו במטלות שלו, היו כאלו שבכלל לא הגישו לו את המטלה הזו וכמו כן הוא מוקלט כשהוא אומר בשיעור שהמטלה אינה חובה ואין עליה ציון. ופתאום הוא שיקר באימייל וכתב באימייל עם מכותבים(להנהלה וחבריה) שלא עמדנו במטלה[רפרט] (א.אם היא לא חובה אנו לא חייבים לעמוד בה . ב.אנו עמדנו בכל דרישות המינימום של המטלה בשיעור , הוא קטע את דברנו והאיץ בנו במהלך המטלה וכן אמר כי אין זמן ודיבר אלינו בצורה מזלזלת כפי שיש לי בשיעור המוקלט) ניתן לראות לאורך כל ההתכתבויות מולו כי ההתנהלות שלו מולנו היא על בסיס אישי , לא עניינית כלל ותו לא. במכתב אחד הוא כותב כי הוא מאשר ואח"כ משנה את דעתו. באחד הוא כותב שהוא לא זוכר אותנו , ובאחר הוא מספק פרטים קטנים על המטלה שלנו (אם אתה לא זוכר אז איך אתה זוכר את הפרטים הללו?) .
בעיקר רצינו לשאול :
1) האם אפשרי לחייב אותו בדרך כלשהיא לחתום על אישור נוכחות, למרות שהוא כביכול "לא זוכר" אותי אם הייתי נוכח או לא , הרי הוא לא עושה רישום של סטודנטים כלל.
2) הוא הכפיש את שמנו הטוב ע"י העברת תכתובת מבישה ומזלזלת שלו בעיקר לכל הנהלת החוג וחבריה וכן המלצה לוועדת משמעת, שאינה עניינית ושקרית ברובה המוחלט. (יש לנו הוכחות מוקלטות לדברים שלנו ). כמו כן, לפי החוק היבש גם אם עשינו את הדברים שהוא בדה מליבו וייחס לנו , אין הוא יכול לפנות לוועדת משמעת על הדברים הללו היות והם לא נמצאים בחוקי האוניברסיטה?
3) האם נוכל לתבוע אותו על תביעת לשון הרע, על היחס המזלזל במהלך השיעור עצמו בביצוע המטלה שלנו, כיוון שהיה קהל סטודנטים רב שנכח במעמד זה? . כמו כן, גם על העמדה הנחרצת שאנו תלמידים מזלזלים ולא חרוצים ש"זורקים על האוניברסיטה" והעברתו של מכתב זה באימייל להנהלת החוג וחבריה?
4) כדי להוכיח את עמדתו שאנו סטודנטים לא חרוצים , מזלזלים ולא רציניים ,הוא פנה להנהלת החוג וביקש שייתנו לו פרטים על התנהלותי שלי מתוך התיק האישי , משהו שעל פניו ניתן לייחס כאן עבירה פלילית מכוח חוק הגנת הפרטיות. אין לא שום זכות לבקש לדעת פרטים על התיק האישי שלי באוניברסיטה במיוחד משהו שלא נוגע לקורס שלו. ואח"כ הוא כתב מכתב נוסף , שבו הוא מציין בקטנוניות מעיון בתיקך האישי רואים שאין אתה בחור רציני , אלא בחור מזלזל ושוב הוא שלח העתקים לכל הנהלת החוג וחבריה. השאלה שלי האם ניתן במקרה הזה לתבוע אותו על עבירה פלילית והזכות לשם טוב?
יש לציין, נראה כי מאחורי כל התנהגותו יש משהו על בסיס אישי ואף מגמתי. כמו כן, להתנהלותו מולנו עלולות להיות השלכות שליליות, כתוצאה מכך ייתכן ולא יאפשרו לנו ללמוד או שמרצים אחרים יורידו לנו ציון עקב אופיינו "המזלזל" שהוא הדביק לנו , או שידרשו מאתנו "מושלמות " עבור ציון בינוני. קרוב לוודאי, שהוא דיבר עלינו בישיבות צוות וזה עלול להשפיע על שיקול דעתם של שאר המרצים שאנו ביחסים טובים איתם. כל פניה שלנו לגורמים מהחוג ייתכן ותענה מעתה והלאה בשלילה. וכל ההנהלה והמרצים יסתכלו עלינו מעתה והלאה באור אחר.
נשמח לקבל ממכם ייעוץ מה ניתן לעשות כדי להציל את המצב שנקלענו אליו שלא באשמתנו. תודה לכם על השירות המעולה והאיכותי.
יום מעולה!
סטודנטים מודאגים
הרע. ואולם, ייתכן כי קיימות הגנות. בברכה, עו"ד עודד פרץ.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
בטוח ועוד רק על שקר אחד קטן (כפי שציינת במקרה "סטודנט מעליל כנגד מרצה") ולנו אין???
מדוע אם כן, במקרה שלנו , ייתכן וקיימות הגנות ,האם בגלל שזה במסגרת אוניברסיטה?
הרי הוא הפיץ עלינו הרבה שקרים ועלילות שווא (יש לנו ראיות לכך - מוקלטות וכן גם המכתבים באימייל) , הכפיש את שמנו הטוב וכן זלזל בנו מול כל הכיתה . עכשיו כל הנהלת החוג והמרצים יחשבו שאנחנו שקרנים, מזלזלים ומבזים כאשר שאין שום אמת בדבר. והכיצד הוא יכול לשנות את דעתו כהרף עין? הרי הוא אישר טלפונית ואח"כ באימייל , ופתאום הוא מציין שזוהי טעות?.
יתרה מזאת , הוא ביקש מידע על תיק אישי של סטודנט שלא רלוונטי לקורס שלו, אלא כדי להוכיח שהסטודנט שקרן, עצל ומזלזל. ממתי מותר למרצים לחטט בתיק אישי של סטודנט? , אולי גם תהיה להם גישה לתיק הרפואי של הסטודנטים?
עד כמה שידוע לנו מותר לו לקבל פרטים השייכים לקורס שלו בלבד. אבל הוא קבל מידע לגבי כל ההתנהלות שלנו באוניברסיטה מול כל המרצים ובקורסים שונים ולא רק בקורסים שלו, כמו כן , הוא קיבל מידע לגבי ציונים שלנו בקורסים אחרים שלא נוגעים לו!!!!. האם אין כאן עבירה על חוק הגנת הפרטיות? בנוסף לעבירה על חוק לשון הרע? בסך הכול בקשנו אישור נוכחות והוא "תפס על זה טרמפ" כדי לדעת פרטים אישיים.
תודה רבה לך על התשובה,
יום מעולה!
סטודנטים מודאגים
הפרטיות. שוב, על פניו קיימת לכם עילת תביעה. עו"ד עודד פרץ.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר