פוטרתי מהעבודה עקב סכסוך כספי שהיה לי עם אחת העובדות היא לוותה לי סכום כסף בצ'ק, פדיתי את הצ'ק בשוק השחור ולא היה לי איך להחזיר לאותה עובדת, "הגובים" הגיעו למקום העבודה בכדי לחפש את אותה בחורה שהצ'ק שלה אצלם. ואמרו לה שהיא צריכה לשלם את הצ'ק. בסופו של יום אני פחדתי להגיע לעבודה לא בגלל הגובים אלא בגלל חוסר נעימות לאותה חברה לעבודה, כמובן שתוך שבוע שילמתי את הכסף לגובים והכל עבר בשלום, סיכמתי עם הבוס שאני לא יכולה לחזור לעבודה יותר מאחר ולא נעים ועשיתי את הפאדיחה שלי עם החברה. ואכן קיבלתי מכתב פיטורים, עוד סוכם עם הבוס שלי שהבטיח לי שהוא מאמין בהזדמנות שניה, ונתן לי את מילתו שהוא יתן הוראה חד משמעית לא לדבר על הנושא והבטיח לי פיצויים מוגדלים. מאז אני בבית עם מכתב פיטורים שתוקפו הסתיים ב 31/1/2012. אבל אני לא שקטה לרגע ובוכה כל הזמן, כל החברות שלי לעבודה מתקשרות אליי ואומרות לי שאמרו להן לא לדבר איתי ולא להיות איתי בקשר, עוד אומרות שבגללי פוגעים להן בעבודה, ומקזזים להם שעות "וממליצים" להן לקחת ימי חופש. והמנלת והבוס לא מפסיקים להכפיש את שמי. נכון להיום אני מצויידת במספר הקלטות מהנייד שלי שאכן הבנות מתוודות בפניי שאמרו להם לא לדבר איתי, ושהרעו להן בעבודה בדרך עקיפה. אני לא יודעת אם ז מעשה פלילי או לא להקליט, אבל בכדי להוכיח שאני לא ממציאה דברים ואכן נאמרו דברים אלו. דבר הכי חשוב הוא שמנהלת המקום היא אחותה של העובדת שהצ'ק שייך לה. אני שוב חוזרת היא מנהלת ולא שותפה או בעלים של העסק. ויש לה גיבוי מלא מבעל הבית. נכון לעכשיו אני שותקת מאחר ואני רוצה את המשכורת האחרונה שלי ואת הפיצויים. האם עליי לשתוק ולהמשיך להיות פגועה ללא יכולת לתפקד ? אני עבדתי במקום הזה 12 שנה ואני בת 52. בחיים לא מעלתי גנבתי או משהו בסגנון זה. נכון היתה לי מעידה..אז מה למי אין ? הייתי נאמנה ונישארתי נאמנה, רק בגלל שזאת אחותה של... אז הכל התפוצץ כך. החל ממחר אני הולכת לחתום בלשכה. שאלתי היא: 1. איך אני יכולה לקבל את השכר בלי להגיע פיזית למשרד ? או מה לעשות במידה והבוס לא יענה לנייד שלו? האם ומתי ובכלל ניתן לתבוע על לשון הרע והוצאת דיבה ? אם במידה ואלך לראיונות עבודה ויבקשו המלצות והבוס לא יתן המלצה, מה זה אומר ? שחיי נהרסו ולא אוכל למצוא עבודה נוספת ? אם בפועל זה אכן יקרה האם אוכל לחייב את הבוס בצינורות המקובלים והמשפטיים לשלם לי משכורת חודשית בגין אי מציאת עבודה בגלל הכפשת שמו ? אנא תגובתך תודה
הפניה ארוכה מדי, כוללת גם אלמנטים בדיני עבודה, ולכן דרושה פגישה עם עו"ד. בברכה, עו"ד עודד פרץ.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר