האם מעביד בכיר מאוד במקום ציבורי מוכר מאוד בארץ יכול להחליף מנעול במשרד של עובדת שלו בעלת ותק של 35 שנה במוסד, שנקראה יום קודם למנכל ונאמר לה שיש ממצאים חמורים עליה על שיצאה מתחום העבודה ללא החתמת כרטיס שעון לצרכיה הפרטיים ותועדה במשך למעלה משנה ע"י עובדת אחרת. עלי לציין שהחלפת המנעול ואי כניסתי למשרד נעשתה לפני שהוגשה תלונה ולפני שראתי את ההוכחות להאשמות נגדי. כמו כן אותו בכיר כינס את העובדים והודיעה להם שאני נאשמת בגנבה עוד לפני שהתקיים כל הליך משמעתי או ברור.
האם זה הוצאת דיבה - האם ניתן לתבוע את המעביד על התנהלות לא חוקית?
ראשית מדובר בהאשמה חמורה של גניבה ממעביד וקשור עקרונית לדיני עבודה. אם יש חשד /תלונה ורוצים לפטר אותך יש הכרח בשימוע . לשון הרע הוא נלווה ליחסי עובד מעביד . כדאי שתתייעצי בזריזות עם עו"ד .
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין ירוחם אדלר 053-6249801
תודה עבור התשובה המהירה.
שאלתי היא האם החלפת מנעול הינה עילה להוצאת דיבה כולל המפגש שהבוס קיים עם כל עובדות המשרד ואמר להם שאני מואשמת מגנבה ממעביד לפני שראיתי כל תלונה או נייר בנדון.
היום אני נמצאת באמצע הליך משמעתי.
כמו כן האם מותר לעובדת אחרת במשרד לתעד אותי ולרום את יציאותי מהמשרד?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר