שלום!
אני מרצה במוסד אקדמי. לאחרונה ערכתי בוחן לסטודנטים שבו לא התקיימו התנאים הרגילים המקובלים בעת עריכת בחינות, (כגון: משגיחים חיצוניים, הרחקת הסטודנטים במרווחים קבועים וכו'), עקב נסיבות שאינן תלויות בי, ובאישור הממונים עליי.
לסטודנט אחד (ויחיד) בכיתה היו זכויות שהבחינה תיערך בחדר נפרד משאר הסטודנטים ושהמבחן יוקרא לו בעל פה.
על מנת שלא לפגוע בזכויותיו של סטודנט זה, מספר ימים טרם הבוחן הצעתי לו לערוך את הבוחן בתנאים הנ"ל במועד נפרד משאר הכיתה.
הסטודנט השיב לי שאין צורך בכך, וכי כל עוד יהיה שקט סביר בכיתה (כפי שהיה בפועל) הוא מוותר על זכויותיו המיוחדות ומסכים לערוך את הבחינה בתנאים הרגילים ביחד עם שאר הסטודנטים.
כיממה לאחר קבלת תוצאות הבוחן שבו הוא נכשל, וכשבוע לאחר התקיימותו..., טען הסטודנט בפני הממונים עליי (בתלונה רשמית) כי זכויותיו נפגעו, ומעולם לא הצעתי בפניו את ההצעה הנ"ל, וכי למעשה אני משקר...
עליי לציין כי לא היו עדי שמיעה ישירים לשיחה בינינו, אך לאחר שהצעתי לסטודנט את הצעתי (טרם האשמותיו) סיפרתי על כך למרצה אחר ולאחראית על הקורסים במחלקתי, שהתעניינה כיצד אוודא שלא יפגעו זכויות תלמידיי עקב הנסיבות הנ"ל.
מיותר לציין כי הפגיעה שאני חש עקב עלילה זו היא עמוקה הן מהפן האישי והן מהפן המקצועי. כמו"כ שמי הטוב והמוניטין שצברתי במהלך שנות עבודתי הרבות עלולים לרדת לטמיון...
שאלותיי: 1.האם ישנה עילה לתביעת דיבה ולשון הרע כנגד הסטודנט הנ"ל?
2. האם במקרה הנ"ל בדיקת פוליגרף הינה קבילה בבית-משפט?
תודה מראש
אייל
הפוליגרף, זה איננו קביל כראייה במרבית המקרים.
בכבוד רב, עורך דין עודד פרץ
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
שאלו אותך:
"האם במקרה הנ"ל בדיקת פוליגרף הינה קבילה בבית-משפט?"
עורך דין בשקל.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר