עיתון מקומי ערך כתבה בנושא ישיבות ההסדר, וכל מה שקורה לאחרונה. כחלק מהכנת הכתבה הגיעו לישיבה בה אני לומד וראיינו מספר אנשים, ביניהם אותי.
לכשהתפרסם העיתון, הם שמו דברים שלא אני אמרתי בתור ציטוטים עם מרכאות. לא רק שהציטוטים לא היו שלי, אלא אף רוח הדברים לא הייתה לפי אמירותי, ודעתי הוקצנה ושונתה על מנת להתאים לרוח ומגמת הכתבה.
בנוסף על כך, הופיעה תמונה שלי עם שמי בכתבה, מה שמחמיר את המצב אף יותר. אומנם הסכמתי להצטלם ושתמונתי תופיע, אולם לא עלה בדעתי שדברי ישונו ויעוותו כ"כ.
מאז פרסום הכתבה, נזרקים לעברי הערות משמיצות, ואני מקבל מאנשים מבטים שלא כתמול שלשום.
יש לי שלושה שאלות:
1. מה הסיכוי שתביעת דיבה על מקרה כזה תצליח?
2. על מי חובת ההוכחה של מה שצוטט בעיתון. קרי, האם אני צריך להוכיח שלא אמרתי את מה שצוטט, או שמא העיתון צריך להוכיח שאכן אמרתי את הדברים שפורסמו.
3. בתור תלמיד ישיבה, אין לי כסף להוציא על הוצאות משפט, האם יש עורכי דין שעובדים לפי אחוזים, ולא גובים מחיר ללא תלות בהצלחה?
הפסיקה כבר קבעה כי המקרה של פרסום שגוי הפגיעה לא ככ קשה. בשלב ראשון ממליצה לאסוף את כלעובדות המקרה ובשלב מאוחר אוכל לסייע בידך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין ירוחם אדלר 053-6249801
שני שאלות:
1. ממה שידוע לי יש אפשרות לתבוע עד סכום של 50 אלץ שקל ללא הוכחת פגיעה- אין אפשרות לבצע תביעה כזו, או שהיא מועדת לכישלון.
2. איזה סוג עבודות את ממליצה לאסוף?
אמת מה שאמרת.יחד עם זאת הכל שאלה של ראיות והוכחות במצב של תביעה. כאמור אסוף הכל.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין ירוחם אדלר 053-6249801
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר