אני ואשתי בהליכי גירושין 4 חודשים . שבועיים אחרי שעזבה את הבית הגישה למשטרה תלונה על אלימות ועוד כל מיני סיפורים .הוזמנתי לחקירה והתיק נסגר .האם אני יכול לתבוע .למרות שהגירושין מתנהלים בבית דין הרבני .
היינו נשואים רק שנתיים .אין ילדים
תודה רבה
לא צריכה להוכיח את אמיתות התלונה, אלא רק כי האמינה לעצמה שעה שהגיש אותה, קרי אך ורק שלא התלוננה דבר אשר היא ידעה שהינו שיקרי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
שבעלה נקט אלימות כלפיה, אם בעלה לא נקט אלימות כלפיה (בהנחה שהיא אינה חולת נפש שהוזה מהרהורי לבה)?
ואם זה לא ייתכן, מה ההבדל בין שני סוגי ההוכחה שציינת (בין הוכחה שבעלה נקט אלימות כלפיה לבין הוכחה שהאמינה, שבעלה נקט אלימות כלפיה)?
סובייקטיבי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
אילו האישה הייתה מתלוננת, למשל, על כך, שהשכן גנב ממנה, ובדיעבד היה מתברר, שזה לא השכן שגנב, במקרה כזה היה אפשר לומר, שהאישה אמנם לא אמרה אמת בתלונתה, אך גם לא שיקרה, משום שהיה לה יסוד להאמין, כי השכן הוא שגנב.
אבל אם האישה טוענת, שבעלה היכה אותה, נראה לי שיש רק שתי אפשרויות: או שהיא אומרת אמת או שהיא משקרת, ולא מובן לי איך ייתכן מצב, שהיא אינה אומרת אמת, אך היא מאמינה שדבריה אמת (כאמור, בהנחה שהיא אינה חולת נפש).
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר