שלום שמי שי יש בבעלותי ואחיותיי בית שירשנו מהוריי שנפטרו ז"ל ,
לצערי הבית נשרף ונדרש שיפוץ.
העיירה ראתה לנכון לשפץ את הדירה בהתנדבות לאחר תקופת מה, חזרה בה וסירבה לשפץ בטענה שאין תקציב.
לא נותרה לנו ברירה הלוואנו כסף ושיפצנו את הדירה בעצמנו . לאחר סיימנו את השיפוץ התפרסמה בעיתון האזורי כתבה שאומרת שסגן ראש העיר שיפץ בהתנדבות דירה שנשרפה, לאחר בירור קצר עם העיתון מדובר בסיפור שלנו. כמובן שהכתבה שפורסמה היא שיקרית, הרי בסוף שיפצנו על חשבוננו!
האם יש עילה לתביעה? ואת מי לתבוע את סגן ראש העיר או את העיתון שנכתב בו או אולי שניהם?
הודה על תשובתך שי.
האם צויין בכתבה שמדובר בכם? כי במידה ולא צויין, אז עילת התביעה נחלשת
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין ירוחם אדלר 053-6249801
היו סימנים אבל לא מדוייקים פנינו לעורכת דין שמטפלת לנו בנושאים האחרים היא פנתה לעורך העיתון והיא אימתה שאכן מדובר בנו.
מה דעתך?
אחד התנאים להיווצרות עילת לשון הרע הינה שהידיעה הפוגעת הופצה לאדם נוסף זולת הנפגע. מכאן, ובהסתמך על הנתונים בשאלתך לפיהם, לכם בעצמכם (הנפגעים) היה קשה להסיק שמדובר בכם, קשה לי להאמין שאדם אחר היה מבין כי מדובר במשפחתך.
לכן לא נראה לי שקמה לכם עילת תביעה בלשון הרע.
יחד עם זאת, אני מסתמכת על הנתונים בשאלתך בלבד, כך שאין באפשרותי לתת לך מענה מדוייק.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר