אני זמר, כותב שירים. לא מזמן כתבתי שיר על אישה שלא שילמה לי על שיעורי הגיטרה של הבן שלה בזמנו. תבעתי אותה וגיליתי בין השאר שיש לה 30 או 40 תיקים בהוצאה לפועל ושהיא אשכרה נוכלת. גוללתי את הסיפור במילות השיר, שם אני גם מזכיר את שמה המלא. לאחרונה הגיעו קולות המזהירים אותי מפני תביעות עתידיות ורציתי לבדוק את העניין.
1. האם אני חשוף לתביעה מצידה אף ע"פ שרק האמת מופיעה בטקסט?
אין שם השתלכויות בוטות או השמצות בוטות. האמת מסופרת די בנונשלנטיות ומעדונות מסוימת.
2. יש אישה ששמה זהה לשמה של אותה אישה. רק שהיא גם הוסיפה את שם המשפחה של בעלה לשם, אז השם הוא לא זהה לגמרי, אבל הוא זהה במקום שלו. האישה הזו היא מרצה באונ' ומופיעה מידי פעם באמצעי התקשורת (כך נודע לי לאחרונה) ומוזר מאוד שהיא אפילו עוסקת באותו תחום של יחסי ציבור ושיווק, כמו האישה שעליה השיר נכתב. האם אני חשוף לתביעות מצידה?
3. יש בטח עוד כמה נשים עם אותו השם בארץ. האם אני חשוף לתביעות מצדן?
לי זה בכלל נראה הזוי כל הסיפור הזה, כולה שיר. אני יכול לספר שבכלל המצאתי את כל הסיפור הזה וגם את השם, לא?
תודה
כן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין ירוחם אדלר 053-6249801
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר