במהלך שיחה עם גרושתי שגלשה לטונים גבוהים האשמתי אותה ואת משפחתה כי הם מתנכלים לי ובלהט הדברים נאמרו מצד שני הצדדים אמירות לא ראויות.
כעת קיבלתי לתדהמתי מכתב תביעה להתנצלות לפני תביעה מהאמא של הגרושה . יש לי שתי שאלות :
1. אם גרושתי הקליטה את השיחה האם זו עילה לתביעת לשון הרע מצד אימא שלה כנגדי?!
חשוב לציין כי היא גם אמרה דברים גרועים לא פחות , אלא שאני לא הקלטתי.
2. האם התביעה להתנצלות שנשלחה אלי משמעה שאם אני מתנצל הם מחוייבים להסיר את התביעה או שיכולים להשתמש בה כהוכחה לכך שאמרתי את הדברים האלו כביכול?
אני המום. לפי החוק בן אדם צריך לקבל חרפות וגידופים על בסיס יומיומי ואם הוא מעיז לענות ישר הוא חוטף תביעה ?
יש להדגיש שאני מגשש באפילה, זה הדבר היחיד שאני אולי יכול להעלות כהשערה במחשבתי כי לא זכור לי שאי פעם דיברתי עליה רעות.
אנא עזרה.
שלום רב,
ברמה העקרונית דברי לשון הרע כמשמעותם בחוק, אשר נאמרים לאדם אחד זולת הנפגע (ובמקרה הזה לגרושתך), מהווים הוצאת דיבה.
יחד עם זאת, ישנן הגנות בחוק ובדין, ויש לבחון כל מקרה לגופו, כך שלצערי לא אוכל לייעץ לך כיצד לנהוג במקרה הספציפי שלך.
בברכה,
יערה פיקר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
האם תוכלי להפנות אותי, גם במייל, למישהו שיכול לעזור לי
אני כל כך המום ונפגע
תמיד אומרים שהנשים סובלות אולם עברתי כזה משטר טרור מגרושתי ונראה לי שזה ממשיך .
אתה יכול לפנות אליי במייל ו/או לכל אחד מעורכי הדין המופיעים באתר והמתמחים בתחום לשון הרע.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין ירוחם אדלר 053-6249801
איפה מפורסמים המיילים
ברגע שתקליק על כל אחד מעורכי הדין תגיע לעמוד הבית שלהם, שם מופיעים הפרטים הרלוונטיים ליצירת קשר.
התנצלות מקטינה את הנזק ואת גובה הפיצוי. וזאת עפי שקול דעת של השופט
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר