שתי שאלות ברשותך:
1. נתבעתי על לשון הרע לפיצויים. התובעים הם שניים, חברה בע"מ (תאגיד) והבעלים שלה. השאלה שלי האם בעלי החברה יכולים לתבוע אותי בתוענה שדברי גרמו נזק לחברה שבבעלותם ולכן הם הפסידו. זאת על אף שהבעלים לא הוזכרו לא בשמם ולא ברמז בכיתוב שפורסם והוא מושא התביעה. אם התשובה היא לא, איך התהליך של המשפט יתייחס לעובדה שהוא כן חלק מהתביעה?
2. האם החברה יכולה לדרוש פיצוי אם בכתב התביעה שהוגש לבית המשפט לא היה פירוט הנזק וההוכחה לו? האם ניתנת לתובעת אפשרות להוכיח את הנזק בשלב מתקדם יותר של המשפט ורק לאחר שהוגש על ידי כתב ההגנה?
תודה
במקרים מסוימים בעלי החברה יכולים לתבוע באופו אישי,כל עוד יוכח בדיון כי הנזק שנגרם לחברה גרם להם לנזקים אישיים.
בתביעות לשון הרע ניתן לתבוע פיצויים עד 100,000 ש"ח ללא הוכחת נזק.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין ירוחם אדלר 053-6249801
מאחר ובנתיים מישהו אחר אמר לי שתביעה ללא הוכחת נזק היא רק עד 50 אלף וגם היא רק ליחיד וממש לא לתאגיד. האם הוא טועה ומטעה ?
אני מתנצל על הפיקפוק שעולה לכאורה מדברי, אבל חשוב לי מאד להיות בטוח במידע. אנא התיחסותך באורך רוח ובסלחנות ל"נידנוד"
ככל שמוכיחים כוונה וזדון ניתן לתבוע פיצוי ללא הוכחת נזק עד 100,000 ש"ח. ראה סעיף 7א לחוק איסור לשון הרע.
במקרה של תאגיד, בית המשפט העליון עדיין לא נתן דברו בעניין פיצוי ללא הוכחת נזק, אך המגמה בפסיקה היא שגם תאגיד יכול לתבוע בגין רכיב זה. כמו כן, עולה משאלתך, כי הבעלים תבעו באופן אישי, אז על אחת כמה וכמה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין ירוחם אדלר 053-6249801
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר