שלום,
ישנה קבוצה מסויימת בפייסבוק שבה לקחתי חלק בדיונים תקופה. אחת חברות הקבוצה ראתה הודעה בפורום אחר שבו מישהו חתם בשם אלכס והחליטה שזה אני.
אז היא כתבה הודעה בלשון הבאה:
אתה האפס הגדול ביותר שנתקלתי בו מימיי ואני לא צריכה לפגוש אותך כדי לדעת את זה בוודאות מלאה. אתה חסר רגישות, מודעות, סביר להניח גם חסר נשמה. מעל הכול- אתה פשוט טיפש וחסר מושג. והמשפט "בחור שמקיים יחסי מין עם בחורה לא משנה את חייה ולא רוצע את נפשה – הוא סך הכל עוסק בספורט מענג (בתקווה) לשני בני הזוג" מעיד על זה שאתה גם אנס. אין לי צל ספק שאנסת לאורך חייך. אתה אדם טיפש ונחות ואני מקווה שאם מדובר ב"ספורט מענג" תלמד את הלקח בדרך המעשית, מה שנקרא.
כפי שציינתי לא אני רשמתי את המשפטים האמורים, אלה אדם אחר המזדהה בשם אלכס.
כשהערתי על כך, קיבלתי ממנה את התשובה:
"אין לי על מה להתנצל, זו דעתי עליך שנובעת באופן ישיר מהדעות שהבעת כאן ומויכוחי הרבים איתך."
האם יש לי עילה לתביעת הוצאת לשון הרע?
האם אפשר לקרוא לזה הסתה נגדי (היא קראה לי אנס, ורמזה שהיא מאחלת שאני אאנס)?
בנוסף:
פניתי הן לבעלת הקבוצה והן לכותבת ההודעה בבקשה מנומסת להוריד את ההודעה.
כותבת ההודעה סירבה, ובעלת הקבוצה לא השיבה.
ועוד שאלה:
והאם יש לי עילה להגשת תלונה במשטרה (על הסתה) ?
עדכון:
לאחר איום בתביעה, כותבת ההודעה ניאותה להוריד אותה, אך כמובן לא הביעה חרטה או התנצלה.
ההודעה היתה שם יומיים לפני שהוסרה, האם אני עדיין יכול לתבוע למרות שההודעה כבר הוסרה?
תודה מראש,
אלכס
כן. אתה צריך להגיש תלונה למשטרה+צו בית משפט.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר