שלום לכם אני מורה בבבית ספר יסודי( מחנכת ב') ומלמדת בעוד כיתות , אתמול התבקשתי ממנהלתי לשנות את המערכת שלי סמוך לכניסתי לכתה המגבילה שלי ששם הייתי צריכה לערוך בחן בלשון, לפיכך דחיתי את הבחן .בכתה זו לומדת ילדה שהיא ביתו של אב ש"מחפש" טרף קל ולצערי נטפל אליי ( בשל דחיית הבחן -וכתב עליי דברים קשים ואיומים למגבילתי ( שהיא מורה חדשה במערכת) כמובן שאין בי כל אשמה בגלל שקיבלתי הוראה ממנהלתי ללמד בשתי הכתות ולפיכך לא ערכתי את הבחן. אני פונה ומבקשת לדעת האם אני יכולה לתבוע אותו על הוצאת דיבה ??? הוא כתב עליי דברים איומים על לא עוול בכפי כמו:" אני מוטרד מרמת הלמידה שלה והיא מזלזלת בילדים ובהורים שהיא לא ערכה את הבחן ודברים יותר קשים???
תשובתך חשובה לי מאוד ( אם ברצונך אוכל לשלוח לך את דבריו האימים עליי שכתב למורה המגבילה עליי.
תודה לך מראש
אורנית שלום,
היכן הוא כתב את הדברים?
הפרסומים שכתבת עד כה לא כל כך קשים? "מזלזלת" היא בבחינת הבעת דעה ולא מהווה לשון הרע. נא שלחי לי את מלוא הפרסום.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
שלום ען"ד גביש
ראשית תודה רבה על התיחסותך החשובה .
הוא כתב את הדברים הללו למייל של המגבילה ( אנו שתינו מחנכות ב') היא מורה חדשה ואני וותיקה 22 שנה!! וכן העתק למייל של המנהלת שלי( שבאה היום לספר לי על-כך)
אני שולחת לך את 2 המיילים( אני מתנצלת לפניך ששמי האמיתי אינו אורנית ( אינני מעונינת כמובן בחשיפה-אך אין לי בעייה לשלוח לך את שמי האמיתי)
המייל הראשון שלו:
X שלום,
תודה על כל מה שאת עושה, מרגישים שזה בא מאהבה ומנתינה כנה. כל הכבוד. אני בטוח שכל ההורים מעריכים זאת.
העובדה שכנרת יושבת במקום זה מהווה עבורה את ההבדל בין הצטיינות בכל מה שתידרש לבין "ללכת לאיבוד" בכיתה.
היא ילדה מקסימה (ולא בגלל שהיא שלי) מלאת נתינה ויש לה את התמימות של הילדות שלפחות אני, מאד מתגעגע אליה. (אפילו כשהעתיקה במבחן עשתה זאת בתמימות ועתה נצרבה בה התודעה שזה מעשה פסול ...)
אני רוצה לשתף אותך בהכנות למבחן בסדר אותיות שיש היום. כאשר בדקתי עם כנרת מהי השיטה שהיא למדה ואיך עליה
לדעת לפתור תרגילים מהסוג של מה בא אחרי מה גיליתי להפתעתי שלא למדה כל שיטה ולכן גם לא ידעה איך לגשת לתרגיל מסוג זה.
שאלתי אותה : האם למדת שיטה או דרך לזכור בע"פ את סדר האותיות והיא ענתה שלא. (!!)
ישבתי איתה בערב שלפני המבחן ולימדתי אותה שיטה לזכור את כל האותיות וכך היא הלכה היום מוכנה למבחן.
אבל האם כך זה אמור להיות ? האם המורה אורנית בונה על כך שהורים ילמדו את השיטה לזכור את האותיות ?
מפריעה לי גם העובדה שלא לימדה אותם כל שיטה. אני נזכרתי בשיטה שאני למדתי את האותיות וכך עשינו.
אני יודע שאורנית היא קולגה שלך, אבל אני חושש מרמת ההוראה שלה ובמיוחד בשנים ראשונות אלו שמהוות בסיס
להמשך החיים האקדמיים. המורה בכיתה א היתה מצויינת ואת ממשיכה באופן טבעי את הרמה שאליה התרגלנו
אבל מהמורה אורנית אני מוטרד. מה דעתך ?
ללא העידכונים המבורכים באתר שאת מפרסמת בטוח הייתי מפספס את המבחן בסדר אותיות.
להשתמע, שלומי
המייל השני שלו:
X שלום,
תוספת לנושא של אורנית
היום לא התקיים המבחן למרות שבאתר כתוב באותיות קידוש לבנה שהיום יש מבחן בנושא סדר אותיות.
לך זה נראה תקין ? כי לי זה ממש נראה ביזיון וזילזול בילדים שמתייחסים ברצינות ללימודים ולהנחיות של אורנית בפעם הבאה שאורנית תפרסם הנחייה כמו מבחן או דרישה לעבודת בית הילדים שוב יזלזלו בצדק כי בכלל לא בטוח
שבאמת צריך...
אנא ממך, עשי לזה סוף. תגרמי אורנית לעמוד במילה הכתובה ולכבד את הילדים (וההורים) שמנסים לעמוד בדרישות המורה
בהתאם לפירסומים באתר. כנרת סיפרה שלא היה מבחן היום כי לדעתה הרבה ילדים לא למדו כלל ולא יודעים.
אם זה נכון, אז איפה בדיוק המורה ? האם צריך להגיע יום המבחן כדי שהמורה תגלה זאת ?
אני באכזבה כללית אורנית ואפילו יותר מכך.
מקווה שתצליחי לשפר את הרמה והצורה שהילדים רואים את אורנית כי ככה זה ממש מוביל לבינוניות.
שלומי
עו"ד גביש , אוסיף ואומר שמעולם לא דיברתי איתו ( ביתו הגדלה למדה אצלי) וכן מדובר במקצוע לשון שאני מלמדת את ביתו כינרת ( כתה ב) והנושא שעליו התכוננתי לבחון את הילדים הוא סדר האותיות( למעשה חזרה על כתה א' שלמדו ותירגלנו רבות בכתה - כלומר הילד מקבל 4 אותיות ועליו לגלות איזה אות חסרה מבחינת הסדר הרציף!!! כמול משל (א, ג, ד, ה, ) ___עליו לכתוב בקו את האות ב', שמעתי דבורים רבים במהלך השנים שכל פיפס הכי קטן הוא כותב מכתבים לפיקוח ומתלונן רבות על מורים אך מעולם לא היה לי קשר ישיר או דיבור איתו .!!
אנא ,
תשובתך חשובה לי
לצערי אני כואבת מאוד כיוון שאני מודעת היטב לכל מה שאני מעניקה לתלמידיי
תודה מקרב לב
אורנית
אורנית שלום,
לצערי אין במקרה זה עילה בלשון הרע. המדובר בסוג של תלונה, שגם אם קשה לך ובצדק לשמוע אותה, וגם אם יתכן ואין יסוד להשגותיו ביחס להתנהלותך, הרי שזכותו להשמיעה, קל וחומר באוזני אחראית עלייך (המנהלת) ובאוזני זו שהחלפת אותה אם הבנתי נכון!!!
לשון הרע מתקיימת כאשר מייחסים לך עובדות (מכפישות) שלא היו. לא כך במקרה דנן, במקרה דנן המדובר בהבעת דעה וחשש של הורה ביחס למה שנעשה לילדו. גם אם חששו חסר בסיס, ומפנה חצים כלפייך אין בכך לשון הרע.
אני מבין את תחושתך הלא נוחה, אך קחי את זה כחלק מהחיים המקצועיים, תמיד יהיו כאלה שלא יהיו מרוצים.
תודה ובהצלחה,
יניב.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין ירוחם אדלר 053-6249801
עו"ד גביש שלום
הוא כתב למגבילה שלי ( המחנכת של הכתה שבה לומדת ביתו ששם היתי צריכה לערוך את הבחן אני מלמדת בכתתה לשון ובכתתי מקצועות נוספים).
לעצם העניין התבקשתי מהמנהלת לעשות שינו במערכת ( טרם הגעתי לכתה עם הבחינות ביד) ולכן לא בחנתי אותם ולא בגלל כל השקרים וההכפשות שהוא כתב עליי!!
הוא בייש אותי מאוד מול המגבילה שלי- האם לא די בכך ההשפלה מולה ??!! האם זו לא הוצאת דיבה??? הוא כתב עלי שקרים איומים שאין להם שחר במציאות !!
כמו-כן ביתו נתפסה מעתיקה את כל מבחן בחשבון (אצל מגבילתי) האם גם כאן המורה לא לימדה כראוי??!!
האם לא ניכר שהוא מעצים דבר כ"כ פשוט שלכאורה לא עשיתי רע לאף אחד ( פשוט קיבלתי הוראה מהבוסית שלי לשנות מערכת ) והופך אותי לאדם כ"כ שלילי, אני נותנת את נשמתי בבית הספר ( אינני באה להצתדק) האם מותר לו מבחינה חוקית להביע "דיעה" שיקרית כ"כ ושלילית עליי כלפי הקולגות שלי ועלי לעמוד מהצד ולשתוק??!???
מדוע עלי לעמוד מהצד ולהתבייש ולכאוב למול שקרים כ"כ אקוטיים שנאמרים כלפי ויש להם השלכות איומות לגבי עתידי ?!! הרי השמועות עוברות מפה לאוזן וכל ההורים יהיו עדים לזאת , האם אני עשוייה מברזל חסין נטולת רגשות??
תודה לך
אורנית
אורנית שלום,
מבין את צערך, אבל לצערי אין עילה בלשון הרע מהסיבות שפירטתי בתגובה הקודמת.
אני לא כתבתי את החוק, אני רק מציג לך אותו.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר