הגשתי תביעת לשון הרע על פרסומים מלפני 4 שנים שייחסו לי איומים על אחרים כאשר התיק נסגר במשטרה. מנגד בכתב ההגנה נכתב כי אין לי שם טוב כי הוגש נגדי כתב אישום על איומים בעניין אחר.
השאלה היא האם מי שנניח הורשע בגניבה ניתן להכפיש את שמו ולומר כי הוא מאיים על אחרים ואח"כ לטעון כי אין לו שם טוב? האם בגלל שיש נגדי כתב אישום אז הנתבעים לא ישלמו על שהוציאו דיבתי לרעה בנושא אחר לגמרי?
יש פס"ד מנחה בעניין?
יעל שלום,
בהתאם לחוק איסור לשון הרע, הרי שראיות בדבר שמך הרע כביכול לא ניתן להביא אלא לאחר שמוכרעת שאלת האחריות. אולם זה רק במקרה שאת מגישה בקשה לפיצול הדיון בין האחריות ובין הנזק. כנראה לאור העובדה כי את לא מיוצגת שגית בעניין זה מה שאיפשר לנתבע לטעון טענה זו נגדך. בגדול גם אתה עבריין מורשע ולא רק מי שהוגש נגדו כתב אישום, עדיין קיימת לך כמובן הזכות לשם טוב.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין ירוחם אדלר 053-6249801
אם בגדול יש לי זכות לשם טוב גם אם הורשעתי בעניין אחר ואם לפי ס'22 לחוק יש להביא פרטים על שמי הרע רק במידה שזה נוגע במישרין ללשון הרע בתביעה אז לא טעיתי.
שנית, האם הנתבע לא היה צריך לבקש פיצול הדיון. והאם עדיין לפני המשפט לא עומדת לי הזכות לבקש את הפיצול בין האחריות לנזק?
בקיצור, יש טעם לבקש פיצול או אין טעם?
לתשובתך אודה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר