אני קצין ביחידה בה מועסקים גם אזרחים עובדי צה"ל.
לפני מספר ימים חרגו מקצת מהעובדים מהנחיה חוקית מפורשת שניתנה להם.
כצעד ראשוני אספתי את מפקדי המשנה שלי לפגישה ייעודית וביקשתי לקבל מכתב הבהרה מכל אחד שחרג מהנחייתי (עובדי צה"ל ולובשי מדים). גיביתי את הפגישה בסיכום קצר שהופץ במייל לנוכחים בפגישה זו בלבד.
אחד ממפקדי המשנה העביר את הסיכום אותו הפצתי לאחד מהעובדים ומשם הדרך לועד העובדים כבר קצרה.
יו"ר הועד לא היה מרוצה מאופן טיפולי בנושא ושלח אלי את נציגיו. לאחר שאלה נענו בשלילה לבקשתם המופרכת שאתנצל, שלח אלי יו"ר הועד מכתב בוטה, מזלזל ומלא ציניות. המכתב נשלח גם למפקדיי.
למחרת נודע לי כי יו"ר הועד הדפיס את מכתבו אלי כעותק קשיח מחשבונו האישי (עותק קיים ברשותי) העבירו לאנשי הועד, אשר הפיצו המכתב מאחד לשני בקרב כל אזרחי היחידה, לאנשיי.
בתכתובת דואר אלקטרוני פנימית ששלח, סולף מייל סיכום הפגישה אותו כתבתי בכך שנמחקו ממנו המכותבים המקוריים. כעת, מייל שהעברתי למפקדי המשנה שלי בלבד ניתן לפירוש כאילו נשלח לתפוצת כל העובדים.
מכתבו של יו"ר הועד יועד במקור אלי, אולם כעת ניתן לו פומבי מבלי שהדבר הובא ישירות לידיעתי או לידיעת מפקדיי. תוכנו של המכתב מסית כנגדי, רומס ומערער את מעמדי כמפקד ולמעשה לא ניתן לתארו אחרת מהסתה למרי. אם יכולתי "למחול על כבודי" ולהתעלם ממנו כאשר נכתב אלי ולמפקדיי, כעת משהפך פומבי הוא מחייב תגובה כלשהי.
שאלות:
האם ליו"ר ועד עובדים קיימת חסינות בפני העמדה לדין משמעתי באשמות המרדה והוצאת לשון הרע?
האם קיימת לו חסינות בפני תביעה אזרחית בגין הוצאת לשון הרע?
החוק קובע למי יש חסינות. ובוודאי שיור הועד לא נכלל בהם. אתה בהחלט יכול לפעול בשני מישורים :המשמעתי והכללי. כאשר הכללי ביהת המשפט את יכול לדרוש פיצוי כספי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין ירוחם אדלר 053-6249801
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר