לפני יותר מ-10 שנים היה לי סכסוך גדול עם אחי הגדול. באותו הזמן הייתי קטין. אחי שיתף את כל המשפחה בפרטי הסכסוך ואף ביקש את תמיכתו של קרוב משפחה העובד בתחום בריאות הנפש ואותו האיש התערב בסכסוך לטובת אחי. אותו קרוב משפחה מסוכסך כיום עם אחי ואילו אני ואחי השלמנו במהלך השנים. אותו קרוב משפחה מפיץ כיום בקרב משפחה וחברים את פרטי המריבה שלי עם אחי, שכוללים פרטים מביכים ואישיים עליי, כדי לפגוע באחי. האם אני יכול לתבוע אותו על הוצאת דיבה? האם באופן כללי מותר לאדם העובד בתחום בריאות הנפש להתערב בבעיות של קרובי משפחתו, והאם מותר לו לספר לאנשים אחרים במשפחה את פרטי הסכסוך, בין היתר הוא מספר שבאותה התקופה אני נזקקתי לסיוע של פסיכולוג.
מיקי שלום,
סיפור מאד מעניין, מורכב ורגשי.
אנסה לפשטו ולענות לך כאחד.
לפסיכולוג/פסיכיאטר/עובד סוציאלי אסור לגלות פרטים שמסרת לו ויש להם קשר לשרות המקצועיט שנתן לך ככל שנתן. בעניין זה גם אם הפרטים לא מביכים הוא עובר עברה אתית, ועוולה של הפרת חובה חקוקה.
במידה והפרטים מביכים ופוגעים בשמך הטוב או שיש בהם כדי לשפוך אור שלילי עליך, כפי שאתה מציין, מתווסף לזה גם לשון הרע ופגיעה בפרטיות.
בכבוד רב,
יניב גביש, עו"ד.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר