הי
לפני 3 שנים הוגשו נגדי 5 תלונות סרק על ידי 2 שכנים איתם אני מסוכסכת ( 4 תלונות הוגשו על ידי אותה משפחה ממש). יובהר כי אן לי שום עבר פלילי וגם לא עבירות תנועה . עוד אוסיף ואומר שברב חוצפתם השכנים איימו עלי לפני כשנה כי ידאגו שיהיה לי כתב אישום ויהרסו לי את החיים ( אני במקצוע שהרשעה בפלילים יכולה להיות מסוכנת ) . התלונות שהוגשו הם בגין איומים תקיפה (יריקה ) שלא היו ולא נבראו . כלומר בזמן החקירה המתלוננים הפליגו על כנפי הדמיון ובמקום להגיד שקיללתי אמרו שאיימתי וכד' .
אכן בעקבות הלחץ הוגש כתב האישום אך בוטל ביום ההקראה לפי בקשת התביעה לחזור מכתב האישום(ביוני האחרון )וזאת לאחר שימוע בן שעתיים אותו ערכתי
במשרדי המת"פ בו הצגתי חומר ראייתי המצביע על פרצופם והמניע האמיתי של המתלוננים . ( ערכתי את השימוע לבדי - יש לי הכשרה משפטית אך אני עוסקת בכלל בתחום אחר לגמרי ).
התיקים נסגרו תחילה מחוסר ראיות ולאחר שפניתי שוב למתפ בבקשה מנומקת התיקים נסגרו מחוסר אשמה .
הנזקים שנגרמו לי כתוצאה מתלונות הסרק -
נאלצתי לעזוב את מקום עבודתי על מנת לטפל בכתב האישום . ( אנייכולה להוכיח קשר ישיר ץ
כמו כן במשך כל התקופה שהתלונות היו תלויות ועומדות לא יכולתי לפנות למקומות עבודה מסוימים . כלומר חופש העיסוק שלי נפגע .
המשטרה לא כל כך נוטה להתעסק עם דיווחים כוזבים למרות שאם אתעקש יכול להיות שלא תהיה להם ברירה
תודה מראש
ענבל שלום,
הגשת תלונת למשטרה, מוגנת בהתאם לחוק מפני לשון הרע, על מנת שאנשים לא יפחדו להגיש תלונות, על כן אלא אם התלונות היו ממש המצאה בבחינת יש מאין, אז לא תהיה לך עילת תביעה.
יחד עם זאת, להערכתי ומאחר והתיק נסגר לבסוף מחוסר אשמה, ניתן אולי להגיש תביעה כנגד המדינה בגין רשלנות (ולא לשון הרע) בהגשת כתב האישום.
תודה,
עו"ד יניב גביש.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר