שלום רב, אני עוסק כאיש מכירות במוסד לימודי פרטי. מתחרה עסקי באותו הענף של המקום בו אני שכיר הגיש לנו באחרונה מכתב מעורך דין בו הוא תובע מהמכללה סכום מסויים כפיצוי על הוצאת דיבה ולשון הרע שבוצעו כנגדו לכאורה ולדבריו יש לו הקלטות המגבות את טענתו.
השאלה הנשאלת היא האם מותר לאותו הגוף לשלוח אלינו אנשים שהם עובדים שלו שיתחזו ללקוחות פוטנציאליים שלנו וישאלו אודות אותו מתחרה במפורש על מנת לשמוע דעתנו עליו בעורמה תוך כדי הקלטתנו ללא ידיעתנו על ידם ולהשתמש בזה כנגדנו למרות שמגיש התביעה לכאורה לא היה צד בשיחה אלא מישהו מעובדיו שהתחזה ללקוח שלנו.
בנוסף האם יש לו עילה של ממש להתלונן אף אם הדברים שנאמרו עליו או על עסקו נכונים עובדתית, כך שאנו רק מציינים עובדה שהיא אמת ויציב וניתן להוכיח אמיתות הדברים שנאמרו אודותיו.
בנוסף, האם הוא יכול לתבוע אותי באופן ישיר למרות שאני שכיר במוסד זה למרות שקודם בא בדברים וטענות כלפי העסק בו אני עובד ולאחר מכן שלח דיוור ישרות על שמי, ולא מסר לי אותו ישירות ע"י שליח כמו שהוא אמור לעשות ובכלל בפירוט המכתב אמר כי אמרתי דברים מסויימים ואף טרח והדגיש במרכאות על מנת לומר שזהו ציטוט מדברי לכאורה, בעוד שבמכתב ששלח למעסיקי האשים אותו באמירות וציטט את אותן המילים בדיוק.
אם כך הדבר הרי של מי ציטוט זה שהינו זהה בשתי פניות שונות לתביעה לשני אנשים שונים מצד אחד טוען שמעסיקי הוא המצוטט ובמקביל שולח לי מסמך שאומר שאני המצוטט לכאורה.
מצפה בכיליון לתשבתכם בנושא משום שכל הסיפור די יצא מפרופורציה והסכום שהוא בכלל פנה אלי כשכיר בחברה בכלל מופרך וחסר כל קשר למציאות
על פניו, לא רואה פה עבירה על חוק ה. סתר. ממליצה לקבל יעוץ משפטי יותר ספציפי למקרה הנדון.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין ירוחם אדלר 053-6249801
אז זה תקין לשלוח אדם מטעמו על מנת להקליט אותי מראש תוך שהוא שואל אותי ספציפית מה שהוא רוצה לשמוע לא שאמרתי הדברים לבד האם אין בכך פיתוי או הכוונה מצידו על מנת להכשיל אותי במזיד?, ושוב נשאלת השאלה אם מותר לאדם בנוסף לתת את ההקלטה לאדם אחר שיעשה בה שימוש תביעה שהוא אינו צד בשיחה כלל , האם אין בכך בעיה שאותו אדם צד שלישי שהוא נציג מטעמו ואינו חוקר מורשה, מתחזה ומכוון אותי לומר מה שרצה לדעת ומעביר המידע לשימוש אדם אחר תוך שעושה שימוש בדברי שלא למטרת מה שרצה להעביר הדובר ליכאורה , האם אין בכך הפרה של חוק הפרטיות, שעושה אדם שימוש בדבריו של אחר שלא למטרה שנמסרו הדברים מראש?
אשמח אם תתיחסי לשאלה שלי שמופיעה מעלה תחת הכותרת: תודה בכל אופן.
וכמו כן ,האם אפשר לטעון כי אותם אנשים ששלח עמ"נ להקליט אותנו חייבים ב"אחריות של משתף ומשדל" עפ"י סעיף 12 לפקודת חוק הנזיקין, בנוסף האם אפשר לטעון כי מי ששלח אותם לביצוע ההקלטה חייב ב"חבותו של שולח/אחריותו של שולח" עפ"י סעיף 14 בפקודת חוק הנזיקין בעבור שליחתם לביצוע של ההקלטה במידה והם חייבים עפ"י דין סעיף 12 הנ"ל
אושרי שלום
זהו אתר כללי שלא נכנס לכל מקרה ספציפי לגופו.בעקרון מי שמשתתף בשיחה זה לא ה. סתר. לגבי העניין של שלוח-זה נתון להוכחה. אבל שוב. לא יכולה לחוות דעה אחראית ומוסמכת ללא עיון בחומר. מציעה שתחפש עו"ד שיטפל במקרה שלך
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין ירוחם אדלר 053-6249801
תודה על זמנך מעריך את זה שמצאת ומוצאת זמן לענות לשאלות
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר