שלום,
במסגרת הליכי גירושין מישהו פנה בצורה כלשהי למקום עבודתי ו: 1. העליל עליי דברים שלא היו ולא נבראו (חלקם נבדקו ונמצאו כשקריים, חלקם בכלל לא נבדקו) 2. סיפר שפעלתי בניגוד לכללי מקום עבודתי (מה שבדיעבד הסתבר לי כנכון)
המטרה של כל זה היתה אחת ויחידה - לגרום לי לנזק ולפגוע בי.
בעקבות מס' 2 לעיל ננזפתי באופן רשמי, קיבלתי קנס כספי, הקידום שלי נעצר לתמיד, השם שלי הושחר בכל מקום אפשרי ועוד.
רוב הסיכויים שהפונה היתה גרושתי (לפי הטענות שהועלו + לפי זה שהטענה שהתבררה כנכונה נכללה במסמך שהוגש במסגרת ההליכים בינינו), סיכויים פחותים שמדובר במישהו מבני משפחתה (להם היא סיפרה חלק מהטענות בוודאות) ו/או עורך דינה ו/או צדדי ג'.
מקום העבודה שלי מסרב למסור לי מסמכים הקשורים לפנייה ולא מוסר מי הגורם שפנה אליו (לא בטוח שהוא בעצמו יודע, אולי זה היה באופן אנונימי)
שאלותיי:
1. איך מגישים תביעת לשון הרע כשאני לא יודע בוודאות מי הנתבע? האם אפשר להתחיל הליך מסוג זה עם כמה נתבעים, לבקש צו בימ"ש שיורה למקום העבודה למסור את מסמכי הפנייה, ואז לבטל את הנתבעים הלא רלוונטיים (בהנחה שהפונה יזוהה)? ומה עושים אם הפנייה היתה אנונימית? מי יכול לסייע במקרה כזה, האם בימ"ש יכול להורות לחברת התקשורת להנפיק פרטים טכניים של מי ששלח את הפנייה?
2. מכיוון שאחת מהטענות (מס' 2 לעיל) נכונה - אך הפנייה בוצעה רק כדי לגרום לי לנזק (כי לפונה אין אינטרס אישי להגן עליו) - האם קמה לי עילה לתביעה בגין הטענה הספציפית הזו?
תודה, משה
לפניך בעיה קונקרטית ועילות תביעה מס' ולכן מה שאתה זקוק לו אינו יעוץ משפטי אלא יצוג משפטי כלומר עליך לפנות להפגש עם עו"ד.
בכל שאלה אחרת ניתן גם בטלפון
בברכה, עו"ד עודד פרץ
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר