שאל עורכי עורך דין:
האם ניתן לעשות שימוש בשמות של קבוצות כדורגל בארץ, ללא הסמל, למטרות מסחריות? למשל מכבי תל אביב
אהלן,
אני עובד במחלקת הנדסה במועצה מסויימת בצפון הארץ.
בני משפחתי לומדים בבית ספר מסויים שאני מאוד מעריך, ויצא לי להמליץ עליו למספר חברים שהתייעצו עימי בנושא.
הופתעתי לגלות כי סגנית מנהלת של בית ספר "מתחרה" שלחה מייל המאשים אותי שאני פועל כעובד עירייה, כך שילדים ילכו לבית ספר הנ"ל ולא לבית הספר שהיא מכהנת בו כסגנית. עוד טענה כי לכאורה אני מנצל את קשריי בעירייה לשם כך, עד כדי כך שעזרתי לטרפד כנס שהבית ספר הזה היה צריך לעשות באולם כנסים שהיה לי אליו קשר מסויים במסגרת עבודתי (מההה..??)
א. נכון שהמלצתי על הבית ספר הנ"ל כחבר לחברים שהתעניינו, כהורה להורים, אך בטח שלא כעובד עירייה. כמו כן, מכאן ועד להיות "פעיל" הדרך רחוקה מאוד, והכל פרי דמיונה הקודח של הסגנית ההזויה - לא היו דברים מעולם. לא עשיתי ולא התכוונתי לעשות כך כי זה אפילו לא מעניין אותי.
הבעייה היא כזו-
המייל המשמיץ יצא לתפוצה נרחבת של בכירים, מנהלי בתי ספר, ראש המועצה, מנהל ישיר שלי, מנהלי מחלקות במועצה ועוד .. את כולם היא כיתבה, חוץ ממני (מעולם לא נפגשנו או דיברנו אגב)
מייל כזה , לא רק שהינו שיקרי ופוגעני. אלא הוא עלול לפגוע ביחסים אישיים שלי עם גורמים מסויימים. כולל פגיעה ביחסים שלי עם הבוס הישיר שמבחינתו פתאום רואה אותי כ"בוחש" בעניינים לא לי, ומנצל את תפקידי - מה שממש לא נכון (כל מי שעובד איתי היה בשוק מהמייל הנ"ל).
האם יש כאן עילה לתביעה?
אין לי שמץ של רקע , אז אשמח להרחבה בנושא.
תודה
עו"ד. בברכה, משרד עו"ד עודד פרץ
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר