שלום
ב15/11/20 עברתי מראשון לציון לחיפה בכדי לשכור דירה ליד אבא שלי שיוכל לעזור לי כי נכה ומתקשה לתפקד , סובלת מcrps בשתי רגלי ומptsd בעקבות תאונת דרכים ואבא שלי הוא זה שמצא את הדירה ובעצם סגר עם המשכיר והסביר שמגיעה במיוחד ולמה . מיותר לציין את הסבל הכרוך במעבר דירה ועלות ההובלה היקרה מאוד מהשפלה לצפון . זה לא מנע מבעל הדירה להודיע לי כעבור 3 חודשים שהחליטו למכור את הדירה אבל זה לא אמור לשנות לי כי אמשיך בחוזה מול הבעלים החדשים (רק הטון שבו אמר זאת ...תמיד ישנה האופציה שהרוכש ירצה לגור בדירה ולא להשכיר והחוזה עליו חתמתי לשנה ישנו סעיף הודעה מוקדמת לסיום החוזה ואאלץ לעבור שוב את סיוט המעבר מוקדם משחשבתי ואפילו כסף להובלה נוספת אין לי כרגע... הודיע לי בחמישי בערב כשלמחרת המתווכת כבר התקשרה בבוקר מוקדם ורצתה להגיע בטענה שקבעה איתו . הבהרתי גם לו וגם לה שמצבי הבריאותי מקשה עלי לנהל "בית למופת" והדירה לא פוטוגנית ומחפשת כרגע מנקה . מרוב לחץ של שניהם הביא לי את העוזרת של אשתו (נכה) בשבת כי בראשון כבר רוצה להביא את הרוכש הפוטנציאלי מה שגרם לי להבין שהדירה היתה מוצעת למכירה כבר תקופה אך הסתיר זאת ממני בחתימת החוזה כדי שלא תעמוד ריקה . הנזק שגרם לי לא ממש עניין אותו כי היה ברור לשנינו שלא הייתי שוכרת את הדירה ממנו לו ידעתי שיבעטו בי ברגע שיגיע קונה. המון לחץ מצד שניהם לאחר שלא ישנתי 5 לילות , 2 מתוכם בגלל הלחץ לסדר ולנקות את הדירה דבר שלא עשיתי כמה חודשים כי לא מסוגלת פיזית... בשבת הודיע לי כבר שבראשון ב17:30 תגיע המתווכת עם הקונה הפוטנציאלי שבא במיוחד מהמרכז וחשוב לדייק אבל זה שאני הגעתי במיוחד מהמרכז? לא חשוב . אחרי 5 לילות הצלחתי לישון לקראת הבוקר והתעוררתי בעקבות צלצולים ודפיקות בדלת כאילו עומדים לפרוץ ומיליון טלפונים (מעל ל30 רק ממנו בלי המתווכת ועוד כ20 לאבא שלי שאמר לו שאין לו מפתח כי ידע שאם לא עונה ישנה סיבה ועצם הבקשה שלו היא דוגמא קטנה לאיך התייחס אלי כשפתאום כנראה לא יצטרך עוד לנצל אותי לשכירות ולזייף נימוס ... לא רק שהמשיך לדפוק ולצלצל כמו משוגע גם לנייד וגם בדלת אלא גם התכוון לפרוץ אותה לפי השיחה ששמעתי מעבר לדלת ופתחתי את הדלת כבר בעצבים עדיין בחלוק המקלחת ושאלתי אותו מה השעה בטוחה שייתרצה כי לא נעלמתי או משהו אבל ענה לי שחמישה לחמש וכשאמרתי שקבענו בוחצי התחילו הצעקות כבר . העובדה שפתחתי לו לפני הזמן שלדעתו קבענו לא ממש שינתה וליד המתווכת , שכנים והמשפחה (לא משקיע כפי שטען) צרח עלי למה לא עונה לטלפון ומי ישן בבוקר כאילו עובדת אצלו ושאני שקרנית כי אמר חמש ולא וחצי למרות שפתחתי לפני חמש לא נרגע כי למה אני לא זמינה ובמקביל המתווכת שלא מפסיקה להתלונן באוזני כולם על הכביסה שהשארתי על המיטה וחדר מיותר שהפכתי למחסן (הדירה מגיעה ריקה) וברגע שהמשפחה ברחה שניהם עלי , דורשים ממני שאהיה זמינה או שאתן לה ימים ושעות קבועות ושניהם מדברים אלי בצורה כזו מזלזלת כשכל ניסיון שלי להציג רק עובדות ושנכנסו בדיוק מתי שקבעו לא משנה איזו שעה אמר לי אתמול ושוב צועק עלי שאני שקרנית ושצילם את הכלים והבלאגן שהיו כשהביא את המנקה כאילו הרסתי את הדירה . הרי לכן המנקה ... וכבר רתחתי והתייאשתי מלנסות לפנות להיגיון כי אני לא מעניינת אותם וכבר דומעת צועקת בחזרה שאני בנאדם חולה והוא מתעלל בי ותגובתו? את חולת נפש ! המומה חוזרת אחריו רק כדי לשמוע את זה שוב ! כן ,"חולה" חולת נפש! אבא שלי ששמע אותו מהטלפון היה בדרכו , הקומה כולה פתחה כבר דלתות והמתווכת בחנה אותי כמו רופא בביטוח לאומי ...אני המומה צרחתי עליו שיעוף לי מהבית מיד והוא עוד מתווכח שזה הבית שלו ווהיא מצדיקה מהצד. עד שהבהרתי לו שכל עוד לוקח ממני שכירות זה הבית שלי ואני מזמינה משטרה אם לא יוצאים לי מהבית שיחכה לו במדרגות (עד שאבא שלי לא צעק עליו ששמע איך קרא לי מהטלפון ואיך לא מתבייש לא הלך מליד דלת הבית (עם המתווכת) ועבר לבסוף את סף הדלת החוצה רק אחרי ששכן כועס איים בעצמו להזמין משטרה אם לא נרגע. וכאילו זה לא הספיק מצאתי כעבור כמה ימים מכתב פינוי זרוק בתוך שמרדף בחדר המדרגות עם 60 יום הודעה מצידו בלבד כפי שרשם בחוזה למרות שהבהרתי שהמשכיר מחוייב לתת מינימום 90 ימי הודעה כחוק ועם התאריך בו שלח את המכתב במציאות ולא מתאריך המקרה .. מאז ניסה להטריד עוד כמה פעמים ושלח הודעות שרוצה להגיע לבדוק את הדירה כפי שכתוב בחוזה (שבועים וחצי אחרי שהעפתי אותו) ופשוט התעלמתי ואבא שלי דרש שיפסיק עם ההטרדות מה שעזר לחודש בערך כי פנה שוב אתמול . רק להיזכר מזעזע אותי וניכר בכתיבה האמוציונלית (וקצת חופרת ? סליחה...) קראתי היכן שהוא שדווקא חולה רוח לא תמיד ייחשב לשון הרע, האם נכון במקרה שלי ? עדים לא חסרים וברור לכולם שהדירה עמדה למכירה והסתיר זאת וגרם לי נזק כספי וסבל מיותר אך האם מספק כעילה לתביעה על הסתרת מידע וחתימת חוזה וגרימת נזק שלא בתום לב ? או שכדאי בכלל להתמקד בתחום אחד בלבד? כי גם ימי הפינוי שנתן וגם ההטרדות מצידו והעובדה שצילם לי את הבית כשלא רואה מהווים הפרות חוק נוספות, או שקטנוני ומיותר להתפזר?
להתייחס אך וארק לענין לשון הרע מאחר וזהו הפורום הנוכחי? תודה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר