פורסם על מעצרי בחשד לאיומים ברצח. כמובן שלא עשיתי זאת. האם עלי להמתין עד סגירת התיק ואז לבקש עידכון מהגוף המפרסם, או אני יכולה כבר לתבוע את אלה שנכתב כי התלוננו עלי, והאם אפשר לדרוש מהמפרסם לפרסם תיקון על פי ס 17 או חייבים להמתין לסגירת תיק ולדרוש רק עפ 25א?
חסרים פרטים. מי פרסם? מתי באילו נסיבות.האם יש אמת בפרסום.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין ירוחם אדלר 053-6249801
פורסם באתר אינטרנט. האמת היא כי נעצרתי. אך אין אמת בדיווח כי אני איימתי על אחרים. פורסם לא מזמן. הנסיבות-נמעצרי. השאלה האם חייב להמתין לסגירת התיק במשטרה ואז לדרוש עידכון לפי 25א או אפשר כבר לדרוש תיקון לפי 17 לחוק. והאם אפשר לתבוע על לשון הרע את אלה שהתלוננו עלי לפי הידיעה כי איימתי עליהם. הם לא התראיינו ולא מסרו לאתר הידיעה אלא כתב האתר דיווח מיוזמתוץ
ליאורה שלום,
לפרסם תיקון או הכחשה את יכולה לבקש מאמצעי התקשורת שפירסם כבר עתה.
את זה שהתלונן נגדך אינך יכולה לתבוע מאחר ויש חסינות על הגשת תלונה במשטרה מפני לשון הרע..
יחד עם זאת היה והמדובר בתלונת שווא את יכולה לתבוע אותו בגין עוולת נגישה.
כלומר, אם ביקשתי תיקון עפ ס 17 לחוק ולא פורסם אז אני יכול לתבוע על לשון הרע, למרות שכן נעצרתי, אך לא איימתי? זה הדבר שעוד לא ברור לי ואודה עם תחדדו תשובתכם בנידון.
ואגב, יש אפשרות לתבוע על לשון הרע בתלונה במשטרה. התנאי לכך עלפ י ההלכה כי המתלונ לא האמין בתום לב באמיתות התלונה .(ראה ע"א 2141/05 ).
ואגב מה זה עוולת נגישה?
אכן כן.
עוולת נגישה הינה כאשר מוגשת תביעה ו/או תלונת שווא בנושאים המפורטים בסעיף החוק ביניהם הליכים פליליים..
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר