שלום,
לפני כשבוע קיבלתי מייל מחברת שילוח מסוימת שלא אנקוב בשמה, שהגיע עבורי משלוח מחו"ל ובו התבקשתי למלא מספר פרטים לצורך שחרור מהמכס, במייל לא צוין האם יש עלויות שנלוות לשחרור ומכיוון שיש לי נסיון מר בנושא עם חברות שילוח אחרות שעושקות את הלקוח וגובות עמלות שחרור ממכס גבוהות מאוד, כתבתי מייל חזרה לשירות הלקוחות של החברה ובו ביקשתי פירוט של התשלומים הנלווים לשחרור (אין לחברה טלפון שבו ניתן להשיג אותם), קיבלתי תגובה חזרה מאחד מנציגי שירות הלקוחות שבה הוא כתב שאין עלויות נוספות לשחרור כיוון שהכל שולם ע"י השולח, אך הסגנון היה מתנשא ("לו היית טורח לקרוא.."), ולכן עניתי לו במייל חוזר שיש לי היכרות טובה מאוד עם חברות שילוח מסוגן ואני יודע שהן עושקות את הלקוחות, והוספתי שאני מאחל להם שכל שקל שהם עושקים מלקוחות ישמש אותם לתרופות (איחול מיותר אך היות ושבוע לפני כן נאלצתי לשלם 300 שח לחברה אחרת על שחרור של חבילה בשווי 2200 שח, הייתי כועס ומתוסכל על המצב בתחום), מכאן והלאה המצב הסלים והחלה חליפת מיילים ביני לבין מנהלת משירות הלקוחות שבו היא דרשה שאתנצל ואני סירבתי וטענתי שהחברה שהיא עובדת בה מבצעת עושק שיטתי של לקוחות בחסות מדינת ישראל (ישנן לא מעט סיפורים ברשת על כך ועל שירות הלקוחות הנוראי שלהם ואף כתבה בעיתון דה מרקר). בעקבות הדברים קיבלתי מכתב מהמחלקה המשפטית של אותה חברה, שבו הם טוענים שהמיילים שכתבתי מהווים לשון הרע והוצאת דיבה ועוד מגוון של סעיפים משפטיים כיד הדמיון הטובה עליהם (תיאור כוזב, פקודת הנזיקין ועוד ועוד), וכן דרישה שתוך 24 שעות אשלח אימייל התנצלות לאנשי שירות הלקוחות, ואימייל נוסף בתוך 48 שעות של התנצלות על הדברים שאמרתי על החברה והתחייבות שלא לחזור על הדברים.
אינני משפטן או בעל ידע משפטי כלשהו, אך על פניו נראה שמדובר באיום בתביעת השתקה והפחדה, ולכן כתבתי חזרה לחברה שאני מוכן לשלוח מייל התנצלות לעובדים שנפגעו מהדברים שכתבתי, היות שהם בסה"כ שכירים שלא קובעים את מדיניות החברה, אך לגבי הדברים שכתבתי על החברה אינני מוכן להתנצל עד שלא אתייעץ עם עורך דין ואבדוק האם יש בדברים בכתבתי משום לשון הרע והוצאת דיבה (אני רוצה להדגיש שלא כתבתי או פרסמתי את הדברים באף מדיה ציבורית, אלא רק בתכתובת למול שירות הלקוחות של החברה)
תודה מראש
אתה צריך לשלוח מכתב תשובה מעו"ד מטעמך
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר