שלום, חברתי הטובה מזה שנים הגענו לנקודת מחלוקת משמעותית. שתינו יודעות זו על זו את הדברים האישיים היותר, מאלה שלא מספרים לאף אחד מלבד לאדם קרוב באמת. בעקבות המחלוקת היא פירסמה פוסט ברשתות החברתיות , ובמקום לציין את שמי המפורש היא השתמשה בשם דומה מאד שברור לכל מי שמכיר אותנו כי מדובר בי, למשל ולא אלה השמות - גלית וגילה, וכתבה שם כמה וכמה פעמים כי מצבי הבריאותי והכלכלי לא טוב, מה שנכון עקב מצב בריאותי הפיסית שנפגעה ועקב כך מצבי הכלכלי. וכמובן כמה היא עזרה לי מזה שנים, וכו , בכל דבר, כולל מתנות (שתמיד ביקשתי לא להבא אך הא טענה שהיא רוצה וזה עושה לה טוב) להעניק) המדובר במתנות קטנות מאד. היא כתבה גם פוסט שני ושוב ציינה נתונים אלה כאר שני הסיפורים מכילים סיוף מגמתי של העובדות והנתונים כדי לזכות בטוקבקים אוהבים כלפיה ומשמיצים ובוטים כלפי. הדברים פורסמו בשתי רשתות חברתיות, כאשר בימים האחרונים דאגה להסירם מאחת מהן. צילומי מסך של שניהם ברשותי. כמובן שלא אמרה מילה על עזרה משמעותית שלי אורך השנים, על כך שאני משמשת לה אשת סוד לכל הדברים הלא נעימים, קשים ופוגעניים בחייה, ועוד. אני מצידי - לא הגבתי בשום דרך, לא בעל פה ולא בכתב . האם הו לשון הרע? לפי השם הדומה מאד ולפי הפרטים על חרות אמיצה שכולם מזהים אותנו בה, כל אחד שקורא ומכיר אותנו יכול לדעת שבי מדובר. זוהי גם פגיעה בפרטיות והלבנתפנים, בזדו ובמכוון, לפי הבנתי. פוסטים נוספים ללא שמי ממשיכים לתאר את הנתינה שלה, כמה היא יצאה המלאכית הטובה שפלה עם אשה כפויית טובה ונוראית כמוני ועוד ועוד . מה דעתכם ? מה עלי לעשות כעת ? תודה.
לא פעם מייצגת אני במקרים אלו ומהם למדתי כי אם ניתן לזהות אותך כמי שעליה כתובים הדברים ובהתאם לחומרתם , ניתן לבחון אם קיימת לך עילת תביעה בגין הוצאת לשון הרע. ממליצה לך לגשת לעו"ד המומחית בתחום ולהראות בפניה את כל הפוסטים שנכתבו עליך ורק אז להחליט על צעדים משפטיים. אשמח לסייע במס' אשר מופיע באתר.
עו"ד ד"ר איריס טרומן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר