שלום. בעיר מסויימת מתנהל כעת מאבק בין המפלגות בשל הבחירות שיתקיימו ב30 לאוקטובר.
אחד מהעסקנים פנה אלי וביקש שאנסח לו מכתב שימוען לגורם באחת המפלגות הגדולות שהביע תמיכה במפלגה אחרת- ובו יוסבר מדוע התמיכה במפלגה זו שגויה ולא מייצגת את בוחרי המפלגה הגדולה לכנסת
במכתב צויינו מספר עובדות לגבי אחד המועמדים באותה רשימה- ועובדות אלו התבססו על שיחה מוקלטת עם מועמד אחר של אותה מפלגה- שיחה מוקלטת ומתומללת
העסקן המדובר לא התספק לצערי בשליחת המכתב לגורם במפלגה הגדולה- אלא הפיץ את תוכנו בהודעות ואטספ בקבוצות מקומיות
בעקבות הפרסום הוא קיבל מכתב התארה לפני תביעת שלון הרע בטענה שאחת העובדות שצויינה היא שקר ומהווה עילה לתביעה
שאלותיי הן:
א. בהיותי מנסחת המכתב האם אני חשופה לתביעה? התבקשתי לנסח וציינתי את כל העובדות הידועות לי. לא הפצתי את המכתב אלא שלחתי אותו לעסקן מתוך ידיעה שהוא שולח לגורם במפלגה הארצית ולא שהוא מפיץ הלאה
ב. העובדות שצויינו בו- בייחוד זו שמהווה עילה לתביעה- מבוססות כאמור על שיחה מוקלטת עם מועמד אחר ברשימה שלמעשה דבריו היוו את התשתית לדברים שפורסמו במכתב על חברו ברשימה
בהנחה שהמועמד שיקר (ומכאן שנכתבו דברים אסורים) האם יכולה לעמוד לי או לעסקן טענת תום לב?
האם אפשר לטעון ההיפך שהתביעה נעשית דווקא במטרה להפחיד ולרפות ידיים- מאחר וההקלטה מוכיחה שיש אמת בדברים?
ובכלל מה מומלץ לעשות במצבים כאלו?
אודה לתשובתכם
דינה שלום, על מנת לענות לך באופן יסודי , נכון שתפני עם המכתב שהופץ לעו"ד מומחה בתחום . הסוגיה קצת יותר מורכבת לתשובה לקונית לפורום. נשמח לסייע לך.
יום טוב
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר