במסגרת תביעה אזרחית שהוגשה בעילת לשון הרע ניתנה החלטה מפי כב' השופטת לפיה אין בית המשפט לתביעות קטנות סמכות לדון בתביעה שעילתה לשון הרע ועל כן הורתה כבודה כי התביעה תידון בסדר דין מהיר תוך שמציינת את זכות הצדדים לתקן את כתבי טענותיהם בהתאם לתקנות סדר הדין המהיר.
בין הצדדים קיים הליך משפטי נוסף שנפתח מאוחר יותר בבית הדין הכנסייתי בנושא סכסוך ירושה. במסגרת ההליך בבית הדין הכנסייתי ציין אביו של הנתבע בהליך האזרחי את העובדה כי הגשנו הליך אזרחי נגד בנו שבסופו של דבר קבעה השופטת דברים בלשון זו "אני דוחה את התביעה שלכם, תתביישו לכם בכלל על שהגשתם את התביעה הזו".
יוער כי התובע בתיק האזרחי והכנסייתי הינו בכל הצניעות פרקליט מוערך ומכובד בבית הדין הכנסייתי ודבריו של הנתבע שהם שקריים כמובן פגעו בו ובקרובת משפחתו אותה הוא מייצג.
אשמח לקבל התייחסות למצב המשפטי בהתאם לנ"ל ופרט באם מתקיימות כאן ההגנות המוסדרות בחוק לנתבע ואם לאו.
בתודה ובהערכה,
מארון
שלום
השאלה מחייבת את בדיקת כתבי הטענות ופסק הדין שהתקבל התביעה הקטנה. במידה ויש לך עו"ד שמייצג אותך בתביעה בבימש השלום אזי יש להפנות את השאלה לעו"ד המייצג ואם אין לך, מומלץ לפנות בהקדם לקבלת יעוץ משפטי פרטני.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין ירוחם אדלר 053-6249801
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר