שלום חברים.
לפני שלוש וחצי שנים נכנסתי לשירות קבע בצה"ל. לאור פערים בתקינה, אני ועוד 3 קצינים בבסיס בו שירתתי לא הועלנו בדרגה, וגם לא עודכנו בפער מבעוד מועד.
לאחר פנייתי לגורמי שלישות לבירור, נקראתי לשיחות אצל מפקדיי על מנת "לעדכן" אותי במתרחש. לאחר כחודשיים שבהם לא קיבלתי תשובות ראויות, וכן הוחלט להעביר אותי לבסיס אחר שבו קיימת תקינה מתאימה, קבלתי את מפקדיי וביקשתי מנציב הקבילות לבדוק את התנהלותם במקרה שלי.
בבירור הקבילה למול ראש המדור במפקדה הרלוונטית, מסרה ראש המדור לנציב הקבילות כי העיכוב בענייני נבע בעיקר בשל ההערכות על תפקודי ביחידה.
בהמשך למענה זה, הגישו לי מפקדיי חוות דעת תקופתית שלילית אשר מטרתה לתקף את הטענה על תפקודי ביחידה.
אציין כי בכלל סיכומי הראיונות שבהם עודכנתי על עיכוב הדרגה לא מצויין דבר על רמת התפקוד שלי. כמו כן, חוות הדעת התקופתיות שקדמו לחוות הדעת המדוברת חיוביות מאוד. כמו כן, במהלך שירותי בבסיס זה קיבלתי 2 תעודות הערכה ממפקד הבסיס ו-2 תעודות הערכה מקצין בדרגת תת אלוף. יתרה מכך, הייתי מועמד לקצין מצטיין ברמת הבסיס.
במהלך השנים שחלפו מאז התנעתי מספר ניסיונות לתיקון העוול במסגרת הצבא (פניות לבכירים ולנציב קבילות החיילים להמשך בירור), אך לצערי - לאחר הבירור האחרון בנושא, נאסר עלי פיקודית להעלות אותו שוב.
על כן, ומכיוון שהמערכת הצבאית אינה מעוניינת בתיקון העוול, החלטתי לפנות לאפיק האזרחי.
אשמח לעזרתכם על מנת להבין אם קיים פוטנציאל לתביעת דיבה. כמובן שיש אצלי מסמכים שמחזקים את טענותי (חוות דעת, סיכומי ראיונות, פניות במייל הצבאי, מענה לקבילות וכו').
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
ובדגש על פגיעה בשכר שנגרמה לי?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר