שלום רב שמי רון
בעל עסק שעובד על משלוחים. בעבר עבדתי עם שליח (פרילנסר שטען שעובד עם קבלות ובסוף מתברר שהוא עובד שחור) , שבסוף כל משמרת היינו סוגרים את המשלוחים שעשה במזומן והיה מקבל את השכר היומי שלו בסיום הסגירה.
לפניי כחודשיים בערך עבדנו יחד, הבן אדם התווכח איתי, עזב באמצע המשמרת(כשיש משלוחים מוכנים ואין שליח אחר שיוציא אותם), עשינו סגירה על כל המזומנים שהיו אצלו, השאיר סכום כסף על השולחן לקח מה שהגיע לו והלך הבייתה, אני הייתי מאוד נסער ובסטרס מה יהיה עם הלקוחות שלי שלא קיבלו עדיין את המשלוחים שלהם, ולאחר חישוב נוסף מתברר שהוא השאיר אצלו עוד כמה מאות שקלים, שלחתי לו הודעה שיבוא יחזיר את הכסף שנשאר אצלו, הבן אדם לא רצה והוא הכחיש בכל תוקף אחר ריבים שלי ושל עובד שלי איתו הוא אמר שיבוא למחרת בבוקר ויחזיר את הכסף. העובד שלי פרסום פוסט בפייסבוק עם השם שלו ורשם שהוא נוכל , הוא רשם את הפוסט הזה כיוון ששנינו היינו בסערת רגשות, חדשים בתחום וממש כמה חודשים בודדים אני עצמאי, ופחדנו שהוא יעשה זאת לעסקים אחרים ולחברים שלנו שהם עצמאיים גם, הוא מוכר בעיר שלנו יחסית. לאחר בירור בדקתי והוא גנב למסעדה אחרת לפניי כמה שנים כלי רכב ובסוף החזיר. עכשיו הוא תובע את העסק ואת העובד שלי על הוצאת דיבה ואיומים מצד העובד שלי.
האם יש פה הוצאת דיבה בוודאות? האם בית המשפט יוכל להבין את הצד שלנו? שבעצם היינו בסערת רגשות והבן אדם הואיל בטובו להחזיר את הכסף רק לאחר איומים מצידנו ? האם אפשר לגשת למע״מ ולמס הכנסה לדווח שהוא עובד שחור? תודה.
עליך להגיש כתב הגנה תוך 30 יום מהיום בו קיבלת לידך את כתב התביעה. לשאלה האם יש בתביעה שלו עילות אמיתיות , זאת ניתן לברר רק כאשר עו"ד יקרא את כתב התביעה וילמד אותו. בסופו של דבר , מי שיחליט בעניין יהיה זה השופט. כעו"ד מוטלת עלינו האחריות להביא נימוקים חזקים מדוע אין עילה לתביעה. נשמח לסייע לך . בברכה ד"ר למשפטים עו"ד איריס טרומן.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
אז אני מבין שאני אמור לשכנע את השופט/ת בזה? שהיא תקבל את טענותיי? אין לי אפשרות כספית לקחת עו״ד למשפט
הוגש כבר כתב הגנה שבו מפורט מדוע אין לן עילה ושהוא אכן גנב וכו׳
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר