אני חבר בפורום של הצעת פריטים יד שניה למכיר בפייסבוק
אדם מסויים רכש ממני חלק מחשב לפני כ15 יום
כיום, לאחר כ15 יום אותו אדם מצלם לי את החלק הנרכש עם פגיעה פיזית משמעותית, וטוען שרוצה את כספו בחזרה.
טענתו- בעת הרכישה שבוצעה לפני כ15 יום, הוא לא הספיק לראות את הפריט מספיק טוב (רק בעזרת הפנס בטלפון) ולא שם לב למכה עד היום (עברו 15 יום) כי הפריט אוחסן בארון
טענתי- מכיוון שהרכישה בוצעה לפני 15 יום! ואני בטוח בכך שהוצאתי מוצר תקין, חובתו של הקונה לבדוק ויזואלית את המוצר בעת רכישתו (או לכול היותר ב24 שעות שאחרי) ואם בא לאחר 15 יום עם פגיעה פיזית במוצר ודורש את כספו בחזרה, אינני צריך להחזיר לו, מכיוון שאני לא יכול לקחת אחריות על מוצר שאוחסן בתנאים שאינני יכול לדעת וששומש או ניזוק בזמן שהיה אצל הרוכש במשך כ15 יום.
כעת הרוכש מכפיש את שמי ללא הרף אצל מכרים משותפים (כאלה שמכירים אותי ואותו כחברי פורום הרכישה) חלקם אף חסמו אותי באמצעי התקשורת בעקבות זה והכריזו עליי כרמאי ובנוסף מאיים להכפיש את שמי דרך הפייסבוק עצמו ולפגוע ביכולתי למכור פריטים נוספים או לשמור על שמי הטוב
לדבריו, אם אני רוצה לשמור על שמי הטוב, עליי לשלם לו בחזרה את מלוא הסכום ששילם,
מה הצעדים שעומדים לרשותי בדבר נושא לשון הרע וההכפשה,
ובנוסף האם חוקית אני צודק כאשר אינני מחזיר לו את כספו?
להפגש עם עו"ד כדי להגיש תביעה. בברכה, משרד עו"ד עודד פרץ
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
ואיך אני יכול לדעת אם אני צודק בכך שאני לא מעוניין להשיב לו את כספו? האם יש נגיעה בחוק לגבי זה ברכישה מיד 2
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר