שלום,
בעקבות המלצות בווטסאף (בקבוצה סגורה של כ200 אנשים שבונים בית קרקע) הזמינו את בעלי לתקן מזגן. בטלפון בעלי הסביר על התיקון הצפוי ונתן מחיר עבור זה ,בן אדם הסכים ובעלי הגיע לתקן לו את המזגן. כשבעלי באה לשם הוא בדק את המזגן ולפני תחילת עבודתו עוד הפעם שאל את הבעל הבית האם לעשות תיקון במחיר שקבעו או שלא ובן אדם הסכים. תוך חצי שעה בעלי סיים את עבודתו שזה כלל: מילוי גז, מציאת נזילה, תיקון נזילה ומתן אחריות ל6 חודשים (שכל זה היה מוסבר לבעל הבית עוד לפני תחילת העבודה). בגלל זמן הקצר של העבודה בעל הבית לא רצה לשלם את הסכום הכסף שבעלי אמר לו בהתחלה והתחיל להתווכח איתו ואז בעלי הוריד לו עוד את המחיר (במקום 1000 ₪ שהיה מוסכם בטלפון ולפני תחילת העבודה ,בעלי הוריד מחיר ל 800 ₪ ) בעל הבית שילם את הכסף ובעלי יצא מהבית שלו.
יום למחרת בן אדם מתקשר עוד הפעם לבעלי ואומר שבעלי לקח לו הרבה כסף עבור התיקון שהוא עשה ובמידה ובעלי לא יחזיר לו כסף (300 ₪) אז הוא הולך לפרסם תגובה שלילית עליו בווטסאף איפה שהמליצו לו עליו.
בעלי לא הסכים להחזיר לו את הכסף כי נעשתה פה עבודה מקצועית והוסבר פה כמה פעמים על העלות שלו.
בן אדם קרא לו "גנב" בטלפון ואמר שיפרסם הכל בווטסאף, וזה מה הוא כתב:
"בעקבות ההמלצות בקבוצה הזמנתי את הטכנאי מזגנים לתיקון מזגן אצלי. לקח לי 800 ₪ על מילוי גז וסגירת בורג. מחיר מוגזם וחסר הגיון. לא להתקרב עליו."
לאחר התגובה שלו היו מלא תגובות בקבוצה לטוב ולרע:
1. רוב ההמלצות פה בקבוצה נגועות בקקה
2. איפה חיים הכט כשצריך אותו פה
3. כמו שמפרסמים פה המלצות טובות על בעלי מקצוע הייתי מצפה שיזהירו אותי כשצריך(בן אדם שבעלי עשה אצלו תיקון אמר את זה)
4. אם הסכמת למחיר מה אתה בא בטענות עכשיו
5. הוא פגע לי בכיס ולקח סכום לא פרופורציונלי לעבודה שלו (בן אדם שבעלי עשה אצלו תיקון אמר את זה)
6. הוא לקח לך מחיר די ממוצע למה שלוקחים עכשיו על מציאת ותיקון נזילה.
7. ועוד הרבה....
אנא תעזרו לנו להבין האם מדובר במקרה הזה ב"לשון הרע"?
האם כדאי לתבוע את הבן אדם הזה שאמר "לא להתקרב עליו", כי הקבוצה הזו כוללת כל האנשים שבעתיד יצטרכו להתקין מזגנים(לקוחות פוטנציאליים עבור בעלי) ולאחר הודעה כזו נראה כך שאף אחד לא יתקשר אליו יותר משם.
על פי המידע שמסרת כאן, נראה כי קיימת לך עילה בלשון הרע. אתם מוזמנים לפנות אלי על מנת לקבל הדרכה לקראת תביעה. ד"ר איריס טרומן- משרד עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין ירוחם אדלר 053-6249801
בהחלט נראה שיש לבעלך עילת תביעה. יש לבחון את הפוסט שפורסם והתגובות. מציעה שתפנו ליעוץ עם כל צילומי המסך שאספתם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר