שלום רב
אני כבעל עסק נחשפתי השבוע לביקורת שלילית מאוד ((כוכב אחד בגוגל) מלקוחה מזדמנת שדאגה להוסיף״ עבודה בעניים ויקרן״ בגלל שלטענתה חבר שלה מצא מחיר זול יותר עבור המוצר , היא גילתה זאת לאחר הרכישה, כמובן. מיד לאחריה אני מקבל ביקורת שלילית נוספת כוכב אחד מאותו אח ( זהות שמות משפחה) , בקיצור אמבוש .
שאלתי היא, מה מוגדר לשון הרע במקרה זה? האם לרשום יקרן זה לשון הרע? ייתכן שמצאה מחיר זול יותר , ( המחירים רשומים וכמובן לכל אחד החופש לבחור אם לקנות או לא) האם זו סיבה לטנף?
ושאלה נוספת האם אחיה שאין לו שום קשר לאירוע והצטרף להתקפה על מנת לעניש אותי ולפגוע בדרוג ,יכול לקבל תבעיה על כך?
במקרה דנן פניתי אליה מיד ישירות , אפשרתי לה לה להגיע לבטל עסקה ולקבל את כספה . כמובן שהסירה מיד את הדרוג השלילי.
שלום ארי, ציון המילה "יקרן " לא בהכרח מקימה לך עילה בגין הוצאת לשון הרע , אולם השימוש במילים "עבודה בעיניים" מייחסת לך תכונות שליליות כמי שמנסה לרמות את הלקוחות ולכן כן יהיה ניתן לפנות אליה לפיצוי כספי . חשוב לעשות צילום מסך ולשמור ראיות. כמו כן חשוב לתעד גם את כל התגובות , אם היו , לפרסום זה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין ירוחם אדלר 053-6249801
האם דמות נוספת שלא היית מעורבת ולא רכש אצלי מעולם (אח שלה שמקרה זה) שדאג "לעזור" לאחותו ולהכנס ולדרג באופן שלילי, חשוף לתביעה (גם אם כתב רק "יקרן")
ושאלה נוספת האם ניתן לתבוע מיידית על כך? או שמא נדרשת תקופה ממושכת של פרסום השלילי ? כי למיטב הבנתי אין חובה בהוכחת נזק.
ושוב תודה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר