שלום,
אני רוצה לדעת האם יש מקום לתביעת עוגמת נפש ולשון הרע במקרה שלי:
גרושתו של החבר שלי הגישה מכתב הגנה עקב תביעה להקטנת מזונות ושינוי הסדרי ראיה עם הבת (בת 2).במכתב ההגנה שלה היא מצהירה על כך שידוע לה כי חברתו של בעלה לשעבר (כלומר ,אני) בעלת עבר פלילי ואינה מעוניינת שהסדרי ראיה יהיו בביתנו המשותף ,בטענה שהילדה לא תחשף אליי.
כפי שידוע לי ,על פי החוק ,המידע הזה לא ניתן לקבל מלבד גופים כגון,משטרה,משרד ממשלתי או ביטחוני. מדובר במקרה שקרה לפני 7 שנים ותוך מס' חודשים חלה על המקרה תק' התיישנות (לא מדובר בעבירת מין,אך עדיין עבירה קלון עימה).בגדול אני אישה עובדת במשרה מלאה,בעלת נכס מסודר,לא נזקקת ומגדלת ילד מנשואין הקודמים ולא מטופלת ע"י גורמי רווחה.
מאוד פוגע בי הקלות שבה ניתן להשיג מידע ולחשוף אותו מול כמות גדולה של אנשים ובמיוחד מול החבר (אנו עדיין לא בשלב שהייתי מספרת לו).גם הצורך לתרץ על מעידה חד פעמית שהייתה לי בחיים מול אישה שזה בכלל לא עניינה (הרי היא לא בודקת עבר של המטפלת או גננת ,למשל).
האם תביעה שלי תהיה מוצדקת מבחינת החוק?
את יכולה אבל אם יש אמת אז הגנתה תהיה אמת דיברתי.
כל ההליך הזה יהיה לדעתי בתוך הליך העיקרי- קרי בימ למשפחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר