אני עובד בשירות לקוחות בחברת ביטוח, כתבתי מספר פוסטים בפייסבוק שכוונתם הכללית הייתה סאטירה על עבודת שירות הלקוחות, אבל מבלי לשים לב או מבלי לחשוב על עומק המעשים עד לאותו רגע, חלק מהתיאורים התקשרו למקום העבודה שלי(מבחינת סכומי כיסוי תביעות, מבחינת אירועים שהתרחשו בעבודה לאחרונה וכו') הבוס שלי נפגע מטבע הדברים ואמר לי שאמנם הוא לא מתכוון לפעול כנגדי אך שמדובר מבחינתו בהוצאת לשון הרע\דיבה וכו'. למיטב הבנתי הוצאת דיבה\לשון הרע נקראת כך רק אם הוזכרו שמות ספציפיים של אנשים\שם החברה וכו', אם יש אזכורים פנימיים שאף אדם שלא עובד בחברה לא יכול לדעת- אין לו דרך לנחש באיזו חברה מדובר, לכן כשהבוס שלי טען שכל אדם בר דעת ידע באיזו חברה מדובר אני חושש שהוא לא אמר לי דבר אמת.
יחד עם זאת, אני מבין שכל מי שעובד איתי בחברה וראה את הפוסטים כנראה ניחש שמדובר בחברה בה אנחנו עובדים ולפיכך יצאה לשון הרע עליו כמעסיק בפניהם, ואולי הוא מתכוון לזה ולא לנזק ברמת התדמית הציבורית שלו או של החברה.
ראשית אני רוצה לדעת האם אני צודק בהבנותיי והאם שני הדברים שווי ערך מבחינת גובה הנזק באם תוגש תביעה כלשהי. ודבר שני בהנחה שהקפאתי את הפוסטים והם אינם שמורים אצלו כהוכחה - האם עדיין תתאפשר תביעה על סמך עדות לשון?
תודה מראש.
החיצוניות. על מנת להשיב לך יותר פרטנית עליך לכתוב ולצטט בדיוק את מה שפירסמת, מבחינת המילים המדוייקות בדיוק. אם תוגש תביעה, הרי שאם תוכיח את טענתך כי מדובר בסטירה, הרי שתעמוד לך הגנה גם אם ייקבע כי הדברים על פניהם הם דיבתיים. כך או אחרת, אין לך מה לדאוג אלא אם וכאשר תוגש נגדך תביעה בפועל.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר