אני מנהלת יישוב ומנהלת מערכת החינוך החליטה לפטר עובד עקב התנהלות לא תקינה, חשוב לציין כי תהליך השימוע נעשה בצורה תקינה ובליווי של עו"ד ( העובד עובד חודשיים). אני כבר שבועיים ימים מקבלת הודעות ווטסאפ בסגנון:אם לא תחזירי אותו לעבודה ותתני מכתב התנצלות אני אפעל שתפוטרו... אני דורש שתתפטרי.. לא משנה כמה תתייעצי עם עו"ד זה לא יעבור בשתיקה.. חבל שאת לא לוקחת אותי ברצינות..אף עו"ד לא יציל אותך מהאמת.. ועוד..
זה האמת גם גובל בהטרדה, אביו של הילד גר בחו"ל ובנו שולח לו את כל המסמכים והתכתובות ואני פועלת מול העובד לשעבר ( בגיר בן 21) ולא מול האב. הוא אגב מפעיל לחצים מסוג זה על כל מי שנראה לו לנכון. האם יש פה עניין של הטרדה או תביעת דיבה?
חשוב לציין כי עניתי לו בקצה פעם אחת וביצעתי איתו שיחה והסברתי לו שאני פועלת מול העובד, הוא קילל בשיחה ללא הפסקה.
אודה להתייחסותכם בנושא
אם יש בהודעות משום הטרדה בעלת אופי מאיים באמצעים בלתי חוקיים, הרי שניתן לעתור לבית המשפט בהליך של צו הרחקה/מניעת הטרדה מאיימת, מה שמכונה באנגלית restraining order, ואולם אם אין איומים או "איומים" באמצעים חוקיים לכאורה הרי שניתן לעתור בבקשה לצו מניעה בהליך מורכב וארוך יותר.
לגבי עילת דיבה- ממה שציטטת והבאת לעיל איני רואה עילה כזו.
אמצעי נוסף בו תוכלי לנקוט, שאיננו משפטי, הינו פשוט לחסום את המספר שלו גם בוואצאפ וגם בטלפון ואז הוא לא יוכל יותר לשלוח אליך הודעות. בכל שאלה נוספת ניתן לפנות גם טלפונית. יום נהדר (:
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר