היי,
אני אם חד הורית לילדה בת שלוש ושמונה חודשים. אימי, חולת אלצהיימר דמנציה בת 86, עברה לגור בדירתי לפני שנה וחצי, כדי שאוכל לטפל ולהשגיח עליה. אימי מעשנת ומאחר ואנו גרות בדירת סטודיו קטנה, ללא מרפסת ויש לי ילדה קטנה, איני יכולה לאפשר לאימי לעשן בדירה. לכן קרה שהייתה מעשנת בחדר המדרגות (אנו גרות בקומה 1 מתוך 3, ללא מעלית) בקומה 2 גר זוג, להם תינוק בן 3 חודשים וכלב. לאימי יש בעיית יציבות ונפילות חוזרות, עקב שחיקת סחוסים והיא זקוקה למקל הליכה, לכן בתחילה איפשרתי לה לעשן ליד החלון ולא לרדת למטה. בינתיים הנסיבות הן כאלו שמצריכות הישארות בדירה הקטנה עד שאמצא דירה מרווחת יותר. לפני כשנה שמעתי את הבחור צורח על אימי ומקלל אותה בקללות נוראיות, יצאתי לחדר המדרגות, כולי נסערת לשמוע איך בחור צעיר מתייחס לאשה זקנה וחולנית. העישון הפריע לו והוא הגיב באלימות מילולית פוגענית ומבזה ביותר. לא ניתן היה לדבר איתו, כי היה חמום מוח. למחרת דיברתי עם אשתו והסברתי לה שאני מתנצלת על נושא העישון, אבל ההתנהגות של בעלה נוראית ושלא מתנהגים ככה לאשה חולנית, שידוע שלא תזכור דבר ממה שאומר, מכיון שהיא חולת אלצהיימר והיא גם לא תזכור שאבקש ממנה לא לצאת ולעשן ליד החלון בחדר המדרגות. הסברתי שגם לי קשה עם העישון ואני מבינה אבל אסור לו להתנהג ככה ושאני מחפשת דירה (אגב הנסיבות לבסוף לא התאפשרו אבל בקרוב אני מקווה למצוא דירה) היא הבינה ואמרה שתדבר עם בן זוגה. היו עימו, כמה וכמה היתקלויות אלימות מילולית נוספות כאלה עם אימי, והתנהגות מתחת לכל ביקורת. בפעם אחת אל מול השכן שיצא החוצה ושמע את הבחור מקלל כרגיל את אימי זונה, שרמוטה, מטומטמת, חולת נפש וכיוצא בזה..הבחור איים במספר פעמים, שאם לא אטפל בעניין הוא יתבע אותנו בבית משפט. שהעישון גורם לאלרגייה בעורו של הכלב, ועם הזמן הפריע לאשתו ההרה..מזה שנה אני מקפידה לומר לאימי לא לעשן בחדר המדרגות, רק כשתרד למטה ותוכל לעשן על ספסל,..היא לא תמיד זכרה אבל לרוב זה הוטמע אצלה. קרה לעיתים נדירות שהיא עישנה בחדר המדרגות. לאחרונה פנה אלי ואמר שאימי שוב עישנה ושעוד פעם אחת יתבע. שילשום כשלא נכחתי בבית, אימי עישנה ליד החלון כשהבחור ירד עם התינוק בן 3 חודשים. הוא דפק על דלת דירתי והמטפלת מביטוח לאומי פתחה לו, הוא שאל היכן אני ואמרה שאיני נמצאת, הוא החל לצעוק למה אימי צריכה לעשן ועוד כשיש תינוק ולקלל את אימי בפני המטפלת, זונה, שרמוטה, חולת נפש, חוצפנית וכו..אני אראה לך ולבת שלך ושתגידי לבת שלה שאני אשלח לה מכתב מעו'ד ואתבע אותה בבית משפט.
במידה ויגיש תביעה, המטפלת הייתה בהלם ואמרה לו שלא מדברי ומתייחסים ככה לאשה זקנה ועוד חולנית כמותה. אם יתבע אני שוקלת לתבוע אותו על הוצאת דיבה\לשון הרע ועוגמת הנפש של אימי ברגעי האלימות הפוגענית הזו, העלבון, הזלזול וחוסר הכבוד המשווע, הוא קילל וקרא לה בשמות תואר מבזים, לא מכבדים ונוראיים,בפני נכדתה בת השלוש וחצי, בפני השכן וכן למטה בכניסה לבניין, בפני עוברי אורח ועובדים בפאסג' של הבניין. המטפלת תוכל להיות עדה וכן גם השכן, במידה ואבקש. בכל אותן הפעמים, אימי לא לא השיבה לו, מוגבלת ביכולותיה לנוכח הלעג, הבוז, האלימות והתוקפנות המילולית והקריאה בשמות גנאי. האם יש לי עילה להוצאת לשון הרע-הוצאת דיבה? האם הוא יכול לזכות בתביעה שלו מולנו?
תודה רבה וכל טוב.
בה רק טענות שקשורות לדיבה ולא מעבר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר