שלום רב,
במסגרת דיון בקבוצה על הנזק שגורמים חתולי רחוב לחיי בר וכ"ו כתבתי שלדעתי, מתוך הבנתי במחקרים בתחום, דילול אוכלוסייה עדיף על סירוס ועיקור. עורכת דין וביולוגית שהיא חברה בקבוצות של אוהבי חתולים מיהרה להוסיף פניה נגדי לעמוד של משטרת ישראל. זה הצחיק אותי כי סה"כ קראתי לרשויות לאמץ מדיניות כזאת וזה היה ברור מדברי, לא קראתי לאנשים להרוג חתולים, להתעלל בהם או משהו שדומה.
כשהיא הבינה כמה הקריאה הזאת שלה מגוכחת ואחרי חילופי קללות בינינו (אני קראתי לה סתומה, היא ענתה בשפה דומה וכן הלאה) היא כתבה "הולכת להפיץ את השרשור הזה בכל הקבוצות". שזה שיימינג מכוון לכל דבר ועניין כפי שגם נובע מהצהרתה המפורשת.
האם ניתן לתבוע דיבה במידה ואכן דבריה יתממשו והיא תפיץ את השרשור (למרות שסה"כ נראים בו הדברים שכל אחד מהצדדים אמר, המטרה היא להכפיש ומן הסתם שתפרסם זאת גם בקבוצות שבהם יש רוב לטובתה). מבחינתי זה גם יכול לגרום נזק כי מדובר בנושא שיש לאנשים סנטימנטים לגביו ולא מתאים לי שאנשים שאני אפגוש בפעם ראשונה פתאום יכירו אותי דרך השרשור.
אשמח לתשובה מהירה
לכאורה כדי עילת תביעה אך כמובן תלוי מה בדיוק פורסם מבחינת המילים המדויקות והדברים כהוויתם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר