שלום, האם הטקסט הבא, שיועלה בפוסט ברשת חברתית הוא בבחינת הוצאת דיבה?
"בתאריך כך וכך, חל סכסוך בין ארגון X, (וכאן אני נוקבת בשמו המפורש של הארגון) לביני. שבועות ספורים לאחר מכן, דף באותה רשת חברתית שהיה ברשותי במשך שנים רבות קודם לכן ושהכיל חומרים רגישים אך מעולם לא זכה לאף תלונה, הוצף בתלונות עד שהוסר ע"י הנהלת הרשת." זה הטקסט שלי. אין אני אומרת דבר מפורשות, אם כי ברור שיש כאן רמיזה עקיפה. האם יש כאן עילה לתביעת דיבה?
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
נוסח הפוסט מהווה עילה לתביעה בגין לשון הרע. במידה ונגרם לך נזק בר הוכחה (בדף שלך), את יכולה לתבוע בגינו.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין ירוחם אדלר 053-6249801
תודה, אליס, לא נגרם לי נזק כלכלי מוכח וגם אין אני טוענת כך. אנירוצה לחדד ולהזכיר שגם אין אני כותבת בפוסט שיש קשר בין המקרים. כל חפצי הוא להצביע על הסמיכות של שתי ההתרחשויות. כל שנכתב בפוסט שלי שהבאתי למעלה, הוא בר הוכחה. כלומר אכן היה סכסוך וניתן להוכיח זאת. אכן הוסר הדף לאחר ריבוי תלונות שכולן הוגשו מיד לאחר הסכסוך כאשר קודם לכן במשך שנים על גבי שנים לא היו תלונות כאלו כלל וגם זאת ניתן להוכיח. השאלה שלי מתייחסת לרמיזה בלבד העלולה להשתמע מדברי שיש קשר בין שני האירועים, למרות שאין אני כותבת זאת מפורשות. האם על סמך משמעות עקיפה ולא ישירה זו ניתן לתבוע אותי על הוצאת דיבה או לשון הרע, למרות שלא אמרתי דבר מפורשות?
ובלבד כי אדם סביר יכול להסיק כי ההתייחסות הינה לאדם או אנשים ספציפיים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
תודה לך עודד.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר