נעקצתי (בתור ערבה לשוכר) ע"י חברה שמשכירה דירות וע"י הבעלים/מנכ"ל שלה. מבירורים שערכתי התברר לי שהוא עקץ רבים ויש לי עדויות על חוסר אמינות מצד האיש עד כדי זיוף מסמכים. אני רוצה להזהיר את הציבור מפני האיש ומפני החברה שלו (וכל חברות הקש שבשמן הוא מפרסם) וכן לספק חומר לי ולמתדיינים אחרים מולו בהליכים משפטיים. לשם כך חשבתי לפתוח קבוצת פייסבוק של נפגעי האיש והחברה ולבקש מכל מי שנפגע ממנו לפרסם שם את סיפורו, תוך אזכור שם האיש והחברות שהוא קשור אליהן. האם תהיה לו עילה לתבוע אותי בגין לשון הרע? (אגב, ביררתי עם רב ונאמר לי שהלכתית אני מחויבת לפרסם את הדברים, כדי להזהיר את הציבור, אך כעת השאלה שלי משפטית).
פתוחות
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
תודה. אך מלבד ההליך המשפטי יש גם מקרים שאינם מגיעים לבית משפט. האם מותר לי לפתוח קבוצת פייסבוק שבה אנשים מספרים על החוויות האישיות שלהם עם חברת עדן גרופ ועם הבעלים של החברה - אלעד עדן?
וצמוד לעובדות.
אולם בקבוצת פייסבוק אני איני המפרסמת היחידה אלא הרעיון הוא שכל אחד מפרסם את סיפורו האישי וכיצד הוא נפגע. אם אפתח קבוצה כזו, האם הודעות של אנשים אחרים בקבוצה חושפות אותי לתביעת לשון הרע/הוצאת דיבה? אני חוששת ממצב שבו מישהו ייכנס לקבוצה, יכתוב תגובה שקרית בגנות החברה או בעליה (ואין לי צורך ורצון בתגובות שקריות, יש די והותר חומר אמין) , יעשה צילום מסך ואח"כ יפנה עם זה לבית המשפט נגדי. תרחיש אפשרי? או שחייבים תחילה להזהיר אותי שעלי למחוק את התגובות ורק אם איני עושה זאת ניתן לפתוח בהליכים?
כאשר מדובר בקבוצת פייסבוק (בניגוד לדף פייסבוק) לא אני היא המפרסמת היחידה , אלא הרעיון הוא שכל אחד מפרסם את סיפורו האישי. האם זה חושף אותי לתביעת דיבה/לשון הרע, כמי שפתחה את הקבוצה, בהנחה שאפתח קבוצה כזו?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר