אני שוקל ברצינות לתבוע את השכן כי אתמול הוא כינה אותי ערס ומכפיש ומוציא עלי לשון הרע בגלל שהזכרתי לו שיש לי את הזכות להשכיר את הנכס למי שאני רוצה. לרבות קבוצות אוכלוסיה מסוימות, כגון עובדים זרים: שמתוקף הסטאטוס החברתי שלהם ישנו סיכוי שמבחינה כלכלית ירדו שווי הנכסים בבניין. הדברים נאמרו לו לאחר שהוא אינו חודל מלהכפיש, לגדף, ולהבריח לי את השוכרים ובשל כך נגרמו לי נזקים כלכלים אנושים. בתגובה לכך הוא שאל אם אני מאיים והשבתי שזכותי החוקית להשכיר נכס לכל מי שאני רוצה. זה נכס שלי ולא שלך וזו זכותי הקניינית החוקית לעשות בנכסיי כל העולה על רוחי. ועל אף זאת ועוד הוא המשיך להכפיש אותי ליד אבא שלי גם אחרי שהלכתי למרות שלא העזתי לתקוף אותו בפלילים : לא מילולית ולא פיזית !!!
שלום רב,
ניתן לתבוע עד כ- 70,000 ש"ח ללא צורך בהוכחת נזק ואולם יש לציין כי בתי המשפט אינם נוטים לפסוק סכומים כאלו ובד"כ הפסיקות יהיו על סכומים נמוכים יותר.
בהתאם לתיאור המקרה שלך יתכן וקמות עילות תביעה נוספות - ממליץ לך בחום לפנות לייעוץ משפטי מקצועי.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין ירוחם אדלר 053-6249801
רב תודות על תשובתך. זאת ועוד:
1) האם אתה יכול לרשום לי את מספרי התיק של דוגמאות של פסיקת לשון הרע בכנוי: ערס ?
2) לדעתי עילות התביעה הנוספות שהינך מתכוון להם לעיל הינן: פגיעה בחוק יסוד כבוד האדם וחירותו (הזכות לכבוד וקניין), פקודת הנזיקין [נוסח חדש] (למשל הפרת חובה חקוקה בסעיף 63 וכו'). האם לדעתך יש חוקים נוספים?
למיטב ידיעתי והבנתי אין קיצורי דרך בענייני תביעות בכלל ותביעות נזיקין בפרט.
ממליץ בחום לפנות לעו"ד על מנת לקבל ייעוץ משפטי מקצועי והולם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר