שלום,
קבלתי מכתב מביה"ס שבו חתומה בתי שהיא מתנהגת באלימות כלפי ילדה בכיתה שהיא לומדת, וכמן כן עודכנו כי הוריה של הילדה הגישו תלונה שהילדה שלי אלימה ובעיתית ושהבת שלהם סובלת ממנה כל השנה. בבירור שנעשה עם הנהלת ביה"ס , עם המחנכת וצוות המורים, ילדתי לא נקטה בשום אלימות כלפי הילדה ואם היו חיכוכים זה משהו מינורי שלא הצריך אפילו התערבות של הורים (מדובר בילדות קטנות בכיתה א'). כלומר לעולם לא קבלתי שום מידע אף פעם מביה"ס שיש בעיה עם הילדה שלי כלפי הבת שלהם בשום מצב.
לפני כיומיים קבלנו תלונה שמכפישה את שמה של הבת שלנו - נשלחה לנו מהוריה של הילדה הודעת סמס מסר שהילדה שלהם סובלת מאלימות נפשית ופיזית ומהתעללות קשה מצד בתי, וכן איום שהבת שלי לא תעז להתקרב אליה. לאחר מכן אביה התקשר אלינו , אני הייתי בסערת רגשות אחרי התמוטטות נפשית (אני גם ככה סובלת מחרדות ועברתי בעברי פוסט טראומה ממקרה אחר, מטופלת בכדורים) הבן אדם לא הפסיק להשמיץ ולתאר את הבת לי כמפלצת וכילדה אלימה ובעייתית שגרמה לילדה שלהם לנזקים נפשיים ופיזיים, שהיא הוכתה באגרופים, בבעיטות ובשריטות ,ממש הקצנה והגזמה מעבר לפרופרציה, דברים שלא היו ולא נבראו מעולם, לי ידוע שהם חברות טובות ויתרה מזה לעולם לא קבלתי מידע משום גורם על איזשהו בעיה . מאוד הושפלנו אני ובעלי ונפגענו קשות, אין לתאר מה עברנו משיחה זאת, הדברים שנאמרו היו קשים מנשוא, טענתנו היו למה הם מדברים ככה לפני שבדקו זאת לעומק וגם מתברר שאין הוכחות (מבדיקה שעשינו עם אנשים שהיו נוכחים לא היה ולא נברא) כנראה הילדה ממציאה ומתארת מציאות לא אמיתית וכנראה בגלל שאולי היא לא מחבבת את הבת שלי ורואה בה כקורבן שהיא אשמה ,היא החליטה לספר שקרים להוריה ומפה אנחנו מוכפשים מושפלים, הילדה שלי מפחדת ושואלת אם יקחו אותה למשטרה, והיא בוכה שהיא לא עשתה שום דבר (להזכיר מדובר בילדה בת 7 בכיתה א').
הוא השתמש במילים "שקרן" , "אלימה", "בעייתית", שבגללנו אנשים כמונו יש אלימות בביה"ס, הוא המציא דברים קשים נגד ביה"ס שאמרו לו שאכן הילדה שלנו אלימה ( והתברר עם הנהלת ביה"ס שזה שקר וכזב), הוא עשה לנו שם רע בביה"ס והילדה כרגע מאוד מפוחדת ולא מבינה על מה.
הילדה שלנו להיפך ילדה נעימה, שקטה, חברותית, חסרת בטחון בכל מה שקשור לנושאים כאלו.
אנו שוקלים להגיש תלונה בגין הוצאת לשון הרע והכפשת הבת שלי ואותנו , יש לי הוכחות מהשיחה הזאת.
ביה"ס התנצלנו בפנינו על המכתב שבו החתימו את הילדה שלי (דבר שאסור היה להם לעשות לילדה בכיתה א') ועל זה שלא ביררו לעומק את הנושא ואכן לא הייתה שום אלימות שמצריכה טיפול והתערבות הורים, אלא כנראה סתם ריב קטנוני בין בנות.
אנא דעתכם האם יש עילה לתביעה על לשון הרע והוצאת דיבה? תודה
שאלה נוספת ניתן גם בטלפון
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר