האם חילוקי דעות של קליינט (ובן משפחה העוזר לו) למול עורך דינו של הקליינט שמונה לו מטעם הסיוע המשפטי, יכולה לחשוף את הקלייינט (ובן משפחה שעוזר לו ) לתביעת דיבה ולשון הרע מצד העו"ד?
הרקע:
בתביעה בה עו"ד מייצג בן משפחה שלי העו"ד טען טענה שאינה נכונה מבחינה עובדתית. וכעת לקראת הגשת תצהירים פנינו לעו"ד ואמרנו לו כי איננו רוצים שיחקרו את בן המשפחה לגבי שקר/טענה שאינה נכונה. אלא שהעו"ד השיב לנו כביכול הוא טען את הטענה הנ"ל על יסוד מידע שאנו מסרנו לו וכי אנו אישרנו את הטענה. ( אציין כי זה לא נכון אנו מסרנו מידע שונה, ואנו אישרנו את הטענה על יסוד ייעוץ משפטי שהעו"ד מסר לנו ולפיו בנתונים דנן כך נהוג לטעון).
על יסוד חילוקי דעות אלה, העו"ד העלה אפשרות שהוא ישתחרר מהתיק.
שאלתי היא:
אם בן משפחתי ואני נאשר לעו"ד הממונה על ידי הסיוע המשפטי להשתחרר מהתיק - האם פעולת אישורנו זה וכל טענותינו כנגדו ששלחנו לו במייל בעניין המחלוקת- יכולים להוות לעו"ד בסיס לתבוע מי מאיתנו (בן משפחתי ואני) תביעת דיבה או לשון הרע.
תודה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר