שלום רב
נתבעתי אני ועוד 2 אנשים בתביעת לשון הרע. המעורבות שלי במקרה הייתה ששלחתי שאילתה עיתונאית לאדם ובעקבותיה הוא תבע אותי, את העיתון ואת העורכת, אולם למעשה שלחתי אותה עפ"י הוראה ישירה מילה במילה של עורכת העיתון (שגם נתבעת). ניתן פס"ד לשלם על סך 25 אלף ש"ח לי, לעורכת העיתון ולעיתון עצמו.
בעלי העיתון ביקש בתחילת המשפט שנהיה תחת אצטלה של עו"ד שלו ובמקרה של הפסד ייקח את הכל עליו.
בשיחה לאחר פס"ד חזר בו מנהל העיתון והסיר אחריות מלערוב לי על השתתפות בתשלום. כעת אני מושלך בין הכיסאות, איני יודע מה עלי לעשות. על פי דין אני מכיוון שאני מופיע כאחד הנתבעים אני מחויב לשלם למרות שחלקי בכל המקרה הוא שולי (באחד הפסקאות גם השופטת כתבה זאת). ואם לא די בכך, בשיחה עם מנהל העיתון גם רמז לי כי הוא יוכל להצהיר על פשיטת רגל וכל הסכום יוטל עלי ועל עורכת העיתון.
כעת מנהל העיתון רוצה לערער למחוזי אולם הסיכוי להצלחה הוא נמוך כמובן ובכלל איני יודע אם אני אופיע בערעור הזה בגלל אותה שיחה אתו.
האם בכלל השופטת יכולה לתקן את פס"ד שנתנה כבר אם אשלח לה מכתב ובו אנסה להסביר את מעורבותי השולית בתיק ?
מה עלי לעשות? אני עובד בשכר מינימום ומתחיל לשלם לבנק תשלומים על הלוואות, אין לי כסף. עזרו לי אני באמת לא אשם, רק תמים שלא הבין לאיזו סיטואציה הוא נקלע.
כי עליך לפנות במיידי להפגש עם עו"ד על מנת להגיש ערעור על פסק הדיון שניתן כנגדך לדבריך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר