שלום רב,
אני מקווה שאני מעלה את השאלה בפורום הנכון ואם לא - אנא הפנו אותי אל הפורום המתאים.
בגיל 12 הייתי מעורבת בתאונת דרכים ובהמשך התנהלה תביעה נגד החברה המבטחת. פסק הדין ובו התייחסות למצבי הפיסי ולנכות שנקבעה לי על ידי מומחה פסיכיאטרי - פורסם באינטרנט ונכון לימים אלו הוא מופיע באתר תקדין. לא מזמן נחשפתי לעובדה המצמררת שכל מי שמחפש את השם הפרטי ואת שם המשפחה שלי בגוגל, נחשף אל אותו פסק דין בראש העמוד. מיותר לציין כי לא ניתנה הסכמה מצד הורי לפרסום פסק הדין הזה וכאמור, הן בעת קרות האירוע והן במועד מתן פסק הדין הייתי קטינה.
את הנזק שנגרם לי כתוצאה מפרסום פסק הדין הזה קשה לכמת ומורכב אף יותר להוכיח, שכן איני יודעת בוודאות מה היו ההשלכות לכך שאדם כזה או אחר נחשף למידע הזה אודותי. אולם, יתכן מאוד שמעסיקים פוטנציאליים בחרו במועמדים אחרים עבור המשרות עליהן התמודדתי וכו'... ומה שבטוח, הוא שיש פה עניין של אי נעימות גדולה מאוד, שאני חשה מעצם הידיעה כי כל האנשים שאי פעם הכרתי במהלך חיי הבוגרים (ומכירה כיום) יתכן וידעו לפרטי פרטים על השלכות התאונה הזו על מצבי הפסיכיאטרי.
השאלה שלי, למעשה, מתחלקת לשני חלקים:
1. האם זו זכותם לפרסם פסקי דין החושפים קטינים בלא הסכמתם?
2. בהנחה שהתשובה על השאלה הראשונה היא - לא, האם תיתכן עילה לתביעה נזיקית?
בתודה מראש,
נילי
נילי שלום,
תודה על פנייתך המדוננת באופן יפה וברור-מי יתן וכל הפניות יהיו ברורות כך..
ראשית אשאל אם את היית קטינה רק ביום האירוע או גם היום?
שנית, האם הדיון כנגד חברת הביטוח היה בדלתיים סגורות או לא?
לאחר מכן אוכל להמשיך ואולי אף להגיע לשאלותייך...
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין ירוחם אדלר 053-6249801
כיום איני קטינה, ביום האירוע הייתי בת 12. הדיון לא התנהל בדלתיים סגורות, כלומר - באולם היו אנשים נוספים שאינם קשורים לתביעה.
דיון ביחס תקטינים אור להיות בדלתיים סגורות, קל וחומר כאשר המדובר בנושא רגיש כמו מצב פסיכיאטרי כמו במקרה שלך...
היה ובית המשפט לא קובע את הדיון לדלתיםם סגורות, על עוה"ד שלך היה להגיש בקשה מתאימה שיסגרו את דלתות הדיון.
האם את עו"ד? אם לא, ספק אם מקומות העבודה עליהן את מועמדת חשופים למתפרסם בתקדין!!! זהו מאגר מידע שכמעט ורק עורכי דין נכנסים אליו...
יתכן וקיימת עילת תביעה כנגד עורך הדין שייצג אותך בגין רשלנות מקצועית...
נושא מורכב ומעניין...דברי איתי..
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין ירוחם אדלר 053-6249801
בנוסף הייתי ממליצה לכתוב תלונה לועדת האתיקה של לשכת עורכי דין. ועדה זו מוסמכת להעמיד לדין משמעתי את עורך הדין שעבר לכאורה עבירה אתית.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
ראשית, תודה על תגובותיך המפורטות.
שאלה אחרונה:
היה והדיון לא התנהל בדלתיים סגורות... למען האמת אני לא בטוחה. כלומר, היו מספר דיונים, אני נכחתי רק בדיון האחרון. יכול להיות שהדיונים הקודמים, במסגרתם נחקר המומחה הפסיכיאטרי כן התנהלו בדלתיים סגורות, האם נהוג לציין זאת בפסק הדין? אם כן, אני יכולה לרכוש מתקדין את פסק הדין המלא ולבדוק.
אבל בכל מקרה, אם הוא התנהל בדלתיים פתוחות, מותר לתקדין לפרסם פסק דין בו מעורבים קטינים?
לעניין הנזק, אני לא עורכת דין, אך תקציר פסק הדין וסעיפיו הראשונים מוצגים באתר לציבור הרחב וניתן למצאם על ידי חיפוש שמי המלא במנועי חיפוש, פעולה שלא מעט מעסיקים מבצעים בטרם זימון לראיונות עבודה... אני מסכימה איתך שאיש מהם לא נכנס באופן יזום לתקדין, אך כיום דיי ברמת עניין בסיסית ביותר באדם מסוים, על מנת לחפש את שמו ושם משפחתו בגוגל. במקרה שלי, כל מי שמבצע פעולה כאמור, פוגש במסמך בו בית המשפט מתייחס לטענות בדבר מצבי הנפשי ונכות שנקבעה בחוות דעתו של המומחה... לא מחמיא במיוחד, בלשון המעטה.
לגבי תביעת הרשלנות נגד עורך הדין, תקן אותי אם אני טועה, אבל בתביעות רשלנות יש עניין של התיישנות ולצערי הזמן טס... כיום אני בת 27.
יצא קצת ארוך, אחדד שוב את שאלתי:
היה והדיון התנהל בדלתיים פתוחות וכפי שהסברתי - מעסיקים פוטנציאליים אכן נחשפים לפרסום, האם תיתכן לדעתך עילה לתביעה שבצידה פיצוי כספי?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר