הגשתי כתב תביעה על לשון הרע. למרות שלא ציינתי בתביעה כי בקשתי סדר דין מהיר, המזכירה בטעות רשמה תא"מ.
הנתבעים הגישו בקשה לסילוק והוצאות טרחה ומשפט.
אני הגשתי בקשה לפטור מאגרה אשר נדחתה. כעת אני רוצה לבטל התביעה, כי אין לי כסף לאגרה. האם בבקשתי לביטול התביעה אציין כי לא ביקשתי סדר דין מהיר, ביהמ"ש יפסוק לחובתי הוצאות הנתבעים בגין בקשתם שלהם למחיקה? הרי לא ביקשתי כלל תא"מ ואני לא אשם שהמזכירה רשמה זאת. מה דעתך?
חבל מאד שאתה עושה מהלכים משפטים ללא יעוץ משפטי. אתר זה הוא כללי ולא בא במקום ייעוץ ספציפי. במצב הדברים עכשיו אתה יכול להגיש תגובה וגם להמתין להחלטת השופט שיכול מאד שתכלול הטלת הוצאות
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין ירוחם אדלר 053-6249801
אני בפרוש לא ביקשתי סדר דין מהיר ולכן גם לא צרפתי תצהיר והסעד לא מתאים לכך. מדוע שאחוייב בהוצאות משפט ושכר טרחת הנתבעים על משהו שלא ביקשתי כלל?
ליאור שלום,
ראשית עושה רושם כי הנך בקיא בסדרי הדין יותר מאדם רגיל...
שנית, גם בסדר דין רגיל באם הנתבעים הגישו זה מכבר כתב הגנה ביהמ"ש סביר כי יחייב אותך בהוצאות..
שלישית, מדוע רלוונטית השאלה אם זה סדר דין מהיר או לא?
רביעית, ניתן בד"כ להגיע להסכמה עם הצד השני למחוק א תהתביעה ללא הוצאות...
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין ירוחם אדלר 053-6249801
השאלה היא האם בשל בקשה של הנתבעים למחיקה של התביעה על הסף כי התביעה הוגשה בסדר דין מהיר ללא תצהיר ובסכום גבוה מהמותר, אני אחוייב בהוצאות משפט ושכר טירחה.
לא הוגשו כתבי הגנה רק בקשות למחיקה של 3 נתבעים. אני עצמי כי לא קיבלתי פטור מאגרה רוצה לבטל התובענה. אך לא לשלם הוצאות משפט ושכר טירחה לנתבעים (זה ייצא יותר גבוה מסכום האגרה) מה לעשות?
בהמשך למה שעמיתי כתב לך . הוצאות משפט לא קשורות לסוג ההליך. מקבלת המלצת חברי לשוחח עם הצד השני לסגור איתם שאתה מוחק תביעה ללא הוצאות.סביר שבימ יקבל בקשה משותפת יחד עם זאת ישנה גם אפשרות שבקשה זו לא תעבור ותחוייב בהוצ' וזאת ללא קשר לשאל אם קיבלת/לא קיבלת פטור מאגרה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר