הוגשה לחבר שלי תביעה על הוצאת דיבה כי הוא דיבר אם מישהי בשיחה פרטית בפייסבוק על התובעת.
חבר שלי סיפר לאותה אישה על המעשים של התובעת וכולם אמת עם הוכחות מצולמות ואינם שקר.
אותה אישה שניהלה איתו את השיחה העבירה לתובעת את תמליל השיחה כנראה
והיא החליטה בעזרת עורך דינה לתבוע אותו על הוצאת דיבה.
אני שואל איך שיחה פרטית בין 2 אנשים נחשבת הוצאת דיבה? הוא לא סיפר את זה ברבים לא פירסם את זה בשום מקום רק לאישה הזאת ספציפית.
ואיך היא דורשת סכום כל כך גבוה ללא משפט אפילו?
ותודה על העזרה.
אם אכן דיבר אמת ומר את דבריו בתום לב, תהיה לו הגנה מפני התביעה
אני גם מקווה שהוא ינצח במשפט הזה
אבל אני עדיין לא הבנתי איך אפשר לתבוע מישהו על שיחה בין 2 אנשים?
מה מהיום אסור יותר להגיד את דעותיך ואת האמת מחשש לתביעה על ידי אנשים שמנצלים את החוק?
פרסום לשון הרע, יכול שתהייה בעל-פה, בכתב, בתנועת גוף שמבצע הפוגע ובדרכים נוספות אותן קבע המחוקק בסעיף 2 לחוק:
2. (א) פרסום, לענין לשון הרע - בין בעל פה ובין בכתב או בדפוס, לרבות ציור, דמות, תנועה, צליל וכל אמצעי אחר.
(ב) רואים כפרסום לשון הרע, בלי למעט מדרכי פרסום אחרות:
(1) אם היתה מיועדת לאדם זולת הנפגע והגיעה לאותו אדם או לאדם אחר זולת הנפגע;
(2) אם היתה בכתב והכתב עשוי היה, לפי הנסיבות להגיע לאדם זולת הנפגע.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
לכ' עודד פרץ .לאחר שפרטתי... לא ברור מה היא תגובתך. (מה פורסם: חששותיו , חשדותיו ,פראנויותיו ואינטויציותיו של שוטר מצוי לגבי ביצוע מעשים פליליים ע"י אזרח חף מפשע (החוק קובע שהוא חף מפשע). למי זה פורסם: א.ברישום המשטרתי הפנימי---ז"א המשטרה בכלליות . ב.רשויות חקירה ובטחון מסוגים שונים. ג. משרד הפנים. ד. שב"כ. ה.מ"צ ומחלקת בט"ש של צה"ל. ו.רשויות התביעה. ז.קצינות מבחן. ח . בימש לעינייני תעבורה. יש עוד...)
א. יפה אמרת , לכאורה... מה עוזר לאזרח החף מפשע איך מוגדרים הפרסומים, הרי הוא ניזוק בכל מקרה? הלא לכל אלפי העובדים בגופים שציינתי יש גישה לדיבה זו. וכמה מהם יכלים להיות מכריו או קרובי משפחתו? והאין ביכלתם לפגוע בפרנסתו על בסיס פרסומים "מוגנים" אלו? ב. זדון מאד קשה להוכיח מפני שאין לדעת מה הולך בראשו של הפרימאט החשדן. אבל רשלנות, מאד קל.. ואז במקרה מוכח של רשלנות --- האם אז זה נחשב לשון הרע?
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
א. יפה אמרת , לכאורה... מה עוזר לאזרח החף מפשע איך מוגדרים הפרסומים, הרי הוא ניזוק בכל מקרה? הלא לכל אלפי העובדים בגופים שציינתי יש גישה לדיבה זו. וכמה מהם יכלים להיות מכריו או קרובי משפחתו? והאין ביכלתם לפגוע בפרנסתו על בסיס פרסומים "מוגנים" אלו? ב. זדון מאד קשה להוכיח מפני שאין לדעת מה הולך בראשו של הפרימאט החשדן. אבל רשלנות, מאד קל.. ואז במקרה מוכח של רשלנות --- האם אז זה נחשב לשון הרע?
ישראל יקר, אחרי תשובות לשאלות רבות שקיבלת מעוה"ד המפעילים את הפורום הזה, דומה שבשלה השעה לקבלת ייעוץ פרטני מעו"ד - שלא במסגרת הפורום. הפורום בנוי לשאלות קצרות ותשובות בהתאם ואינו תחליף לייעוץ משפטי. בהתאמה, הוא אינו יכול לשמש אכסניה לשאלות חוזרות ונשנות באותו עניין ממש.
בהצלחה מכולנו.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין ירוחם אדלר 053-6249801
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר